Iklan

Iklan

Pertanyaan

This text is for questions 77 to 78.


    IPAM (Indonesia Performing Art Marts) is a biennial art event organized in the form of a market, in which global art managers, promoters, agents, producers, scholars and artists interact in various modes and activities with prominent as well as up-and-coming Indonesian performing artists.

    As a nation having a long history in arts and cultural endeavours, Indonesia exude a particularly unique and important global cultural heritage as a result of centuries-old amalgamation of world cultures passing through our archipelago. This has shaped the traditions, beliefs, rites and culture unique of Indonesia that manifest in hundreds of distinct performing art forms. These performing arts forms have been preserved, enhanced, and often in the hands of their luminaries, been translated to new forms transcending traditional boundaries.

    By attending IPAM, global artists, presenters, scholars, managers, promoters, agents, and producers can interact and encourage a cultural exchange between Indonesian Performing Artists and the global communities they represent. Attending IPAM is a step to consider bringing in these exemplary performing artists to a wider, appreciative audience in the world.

    Seen in a larger context, I PAM is part of Indonesia's conscious, ongoing effort to establish its reputation in the flourishing global cultural industry, as well as building a positive image of Indonesia in international forum.

    IPAM is a response to global performing arts community demand for an excellent program. This program will emphasize Indonesian performing a rts' diversity and uniqueness as a vibrant colourful culture from traditional to contemporary.

What is the topic of the passsage?

What is the topic of the passsage?

  1. A market selling any kinds ofartsto global artists, presenters, scholars, managers, promoters, agents, and producers.

  2. A biennial art event for interacting among global art managers, promoters, agents, producers, scholars and artists.

  3. An event to shape traditions, beliefs, rites and culture unique of Indonesia that manifest in hundreds of distinct art forms.

  4. A biennial art event to encourage a cultural exchange between Indonesian performing artists and the global communities they represent.

  5. An event to respond global performing arts community demand for an excellent program.

Iklan

D. Putri

Master Teacher

Mahasiswa/Alumni Universitas Negeri Yogyakarta

Jawaban terverifikasi

Jawaban

jawaban yang tepat untuk soal tersebut adalah D. A biennial art event to encourage a cultural exchange between Indonesian performing artistsand the global communities they represent.

jawaban yang tepat untuk soal tersebut adalah D. A biennial art event to encourage a cultural exchange between Indonesian performing artists and the global communities they represent.

Iklan

Pembahasan

Jawaban dari soal tersebut adalah D. A biennial art event to encourage a cultural exchange between Indonesian performing artistsand the global communities they represent. Soal tersebut meminta untuk menentukan topik dari bacaan tersebut.Terjemahan dari soal adalah "Apa topik dari bacaan tersebut?" Topik adalah pokok pembahasan pada sebuah bacaan. Topik biasanya tersirat di judul bacaan atau dapat ditemukan di kalimat utama di paragraf pertama. Pada paragraf pertama, terdapat informasi " IPAM (Indonesia Performing Art Marts)is a biennial art event organized in the form of a market, in which global art managers, promoters, agents, producers, scholars and artists interact in various modes and activities with prominent as well as up-and-comingIndonesian performing artists ." artinya "IPAM (Indonesia Performing Art Marts) adalah acara seni dua tahunan yang diselenggarakan dalam bentuk pasar, di mana para manajer seni global, promotor, agen, produser, cendekiawan dan seniman berinteraksi dalam berbagai mode dan kegiatan dengan tokoh-tokoh terkemuka artis pertunjukan Indonesia yang sedang naik-naiknya." Berdasarkan terjemahan tersebut dapat diketahui jika IPAM merupakan acara pasar seni yang dilaksanakan 2 tahunan dan bertujuan untuk mempertemukan para pelaku seni Global serta artis pertunjukan Indonesia untuk saling berinteraksi dalam berbagai mode dan kegiatan. Dengan demikian, topik yang tepat adalah " A biennial art event to encourage a cultural exchange between Indonesian performing artistsand the global communities they represent ." Jadi jawaban yang tepat untuk soal tersebut adalah D. A biennial art event to encourage a cultural exchange between Indonesian performing artistsand the global communities they represent.

Jawaban dari soal tersebut adalah D. A biennial art event to encourage a cultural exchange between Indonesian performing artists and the global communities they represent.

Soal tersebut meminta untuk menentukan topik dari bacaan tersebut. Terjemahan dari soal adalah "Apa topik dari bacaan tersebut?"

Topik adalah pokok pembahasan pada sebuah bacaan. Topik biasanya tersirat di judul bacaan atau dapat ditemukan di kalimat utama di paragraf pertama.

Pada paragraf pertama, terdapat informasi "IPAM (Indonesia Performing Art Marts) is a biennial art event organized in the form of a market, in which global art managers, promoters, agents, producers, scholars and artists interact in various modes and activities with prominent as well as up-and-coming Indonesian performing artists." artinya "IPAM (Indonesia Performing Art Marts) adalah acara seni dua tahunan yang diselenggarakan dalam bentuk pasar, di mana para manajer seni global, promotor, agen, produser, cendekiawan dan seniman berinteraksi dalam berbagai mode dan kegiatan dengan tokoh-tokoh terkemuka artis pertunjukan Indonesia yang sedang naik-naiknya."

Berdasarkan terjemahan tersebut dapat diketahui jika IPAM merupakan acara pasar seni yang dilaksanakan 2 tahunan dan bertujuan untuk mempertemukan para pelaku seni Global serta artis pertunjukan Indonesia untuk saling berinteraksi dalam berbagai mode dan kegiatan. Dengan demikian, topik yang tepat adalah "A biennial art event to encourage a cultural exchange between Indonesian performing artists and the global communities they represent."

Jadi jawaban yang tepat untuk soal tersebut adalah D. A biennial art event to encourage a cultural exchange between Indonesian performing artists and the global communities they represent.

Perdalam pemahamanmu bersama Master Teacher
di sesi Live Teaching, GRATIS!

19

Iklan

Iklan

Pertanyaan serupa

The author of the passage is primarily concerned with ....

9

5.0

Jawaban terverifikasi

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

+62 815-7441-0000

Email info@ruangguru.com

[email protected]

Contact 02140008000

02140008000

Ikuti Kami

©2024 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia