Iklan

Pertanyaan

Questions 11-20 refer to the following passage.


    We believe the Earth is about 4.6 billion years old. At percent we are forced to look to other bodies in the solar system for hints as to what the early history of the Earth was like. Studies of our moon, Mercury, Mars, and the large satelites of Jupiter and Saturn have provided ample evidence that all these large celestial bodies had formed. This same bombardment must have affected Earth as well. The lunar record indicates that the rate of impacts decreased to its present low level about 4 billion years ago. On Earth, subsequent erosion and crustal motions have obliterated the craters that must have formed during this epoch.

    Scientists estimate the Earth’s age by measuring the ratios of various radioactive elements in rocks. The oldest Earth’s rocks tested thus far are about 3 1/3 billion years old. But no one knows whether these are oldest rocks on Earth. Tests on rocks form the moon and on meteorites show that these are about 4.6 billion years old. Scientists believe that this is the true age of the solar system and probably the true age of the Earth.

What is the BEST title for this passage?

What is the BEST title for this passage?

  1. “Determining the Age of the Earth”

  2. “Determining the Age of the Solar System”

  3. “Erosion and Crustal Motion of Earth”

  4. “Radioactive Elements in Rocks”

Ikuti Tryout SNBT & Menangkan E-Wallet 100rb

Habis dalam

01

:

13

:

41

:

21

Klaim

Iklan

M. Isnaeni

Master Teacher

Mahasiswa/Alumni Universitas Negeri Semarang

Jawaban terverifikasi

Jawaban

jawaban yang benar adalah A.

jawaban yang benar adalah A.

Pembahasan

Dalam teks terdapat kalimat " We believe the Earth is about 4.6 billion years old " di paragraf pertama yang sesuai dengan soal yang menanyakan keseluruhan isi teks untuk menentukan judul yang pas. Paragraf lainnya juga menjelaskan penentuan usia Bumidengan lebih spesifik. Jadi, jawaban yang benar adalah A.

Dalam teks terdapat kalimat "We believe the Earth is about 4.6 billion years old" di paragraf pertama yang sesuai dengan soal yang menanyakan keseluruhan isi teks untuk menentukan judul yang pas. Paragraf lainnya juga menjelaskan penentuan usia Bumi dengan lebih spesifik.

Jadi, jawaban yang benar adalah A.

Perdalam pemahamanmu bersama Master Teacher
di sesi Live Teaching, GRATIS!

1

Ahmad maruf Asrori

Mudah dimengerti

Rahma Dilla

Makasih ❤️

Fauzann kholis

Ini yang aku cari!

Iklan

Pertanyaan serupa

Read the following texts. Complete the statements that follow. Biodiesel Fuel: Alternative for a Green Tomorrow Biodiesel in simple words is an advanced form of Biofuel. It refers to an animal...

7

5.0

Jawaban terverifikasi

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

+62 815-7441-0000

Email info@ruangguru.com

[email protected]

Contact 02130930000

02130930000

Ikuti Kami

©2025 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia