Iklan

Iklan

Pertanyaan

Question 57- 60 are based on the following passage. 


    In most tourist towns in the United States, mom-and-pop businesses compete with larger corporate conglomerates. On one side of the street, signs in the windows advertise that a souvenir store is family run,while the other side boasts of discount t-shirts with tie city's name emblazoned on the front. 

    The competing approaches beg the question: What is the difference? 

    When studying both methods of operating a business, there are several factors to take into account. If one compares the relationship with the customer, mom and pops often prevail. Because they boast the benefit of forging a personal connection with their customers, travel guidebooks will often point out the family-operated stores so that tourists can participate in a distinctive experience. The larger stores often hire part-time staff who either do not live in the locale year-round and, therefore, do not embody the city's characteristic flavor or are not as personally invested in the products as an owner who started the company from the ground up. 

    However, a financial comparison can turn the tables in favor of the larger conglomerates. They can purchase in bulk and then slash prices, which is appealing to the average buyer. In addition, they can be more equipped to handle weighty expenses, such as taxes and liability insurance costs. When larger businesses are run by even more sizable corporations, the latter can spread its earnings and costs among several store locations and, therefore, average out any individual losses among the various sites. 

Which of the following, if true, would best support the author of the passage's argument in the third paragraph?

Which of the following, if true, would best support the author of the passage's argument in the third paragraph?

  1. The owners of mom-and-pop stores started those stores.

  2. Part-time workers at any store rarely care about their store's products

  3. Owners of stores usually live in the same town in which their stores are located.

  4. The owners of large conglomerates are personally invested in their products.

  5. Travel guidebooks never point out large conglomerates.

Iklan

B. Atlaliust

Master Teacher

Mahasiswa/Alumni Universitas Negeri Medan

Jawaban terverifikasi

Jawaban

jawaban yang benar adalah A.

jawaban yang benar adalah A.

Iklan

Pembahasan

Jawaban untuk soal iniadalah A. Soal menanyakan tentang opsi yang mendukung alasan penulis pada paragraf ketiga. Pada paragraf ketiga, penulis berargumen bahwa toko-toko keluarga memiliki hubungan yang lebih baik dengan pelanggan mereka daripada para perusahaanbesar. Satu alasan yang diberikan untuk hal ini adalah bahwa perusahaanbesar mempekerjaan staf yang tidak terinvestasi secara personal seperti seorang pemilik yang memulai perusahaannya. Di antara opsi yang tersedia, yang sejalan dengan pernyataan ini adalah opsi yang berbunyi, "The owners of mom-and-pop stores started those stores" yang artinya "Pemilik toko keluarga memulai (sendiri) toko-toko itu". Opsi ini sejalan dengan pemikiran atau ide investasi personal yang dilakukan oleh pemilik saat memulai perusahaannya. Jadi, jawaban yang benar adalah A.

Jawaban untuk soal ini adalah A.

Soal menanyakan tentang opsi yang mendukung alasan penulis pada paragraf ketiga.

Pada paragraf ketiga, penulis berargumen bahwa toko-toko keluarga memiliki hubungan yang lebih baik dengan pelanggan mereka daripada para perusahaan besar. Satu alasan yang diberikan untuk hal ini adalah bahwa perusahaan besar mempekerjaan staf yang tidak terinvestasi secara personal seperti seorang pemilik yang memulai perusahaannya.

Di antara opsi yang tersedia, yang sejalan dengan pernyataan ini adalah opsi yang berbunyi,"The owners of mom-and-pop stores started those stores" yang artinya "Pemilik toko keluarga memulai (sendiri) toko-toko itu". Opsi ini sejalan dengan pemikiran atau ide investasi personal yang dilakukan oleh pemilik saat memulai perusahaannya.

Jadi, jawaban yang benar adalah A.

Konsep Kilat General Information (NEW!)

Bedah Tipe Soal General Information (NEW!)

Konsep Kilat Specific Information (NEW!)

Bedah Tipe Soal Specific Information (NEW!)

Konsep Kilat Implied Information (NEW!)

85

Iklan

Iklan

Pertanyaan serupa

The author of the passage most likely mentions the "evidence of the Sachs-Wolfe effect" in order ....

138

0.0

Jawaban terverifikasi

Iklan

Iklan

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Fitur Roboguru

Topik Roboguru

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

081578200000

Email info@ruangguru.com

info@ruangguru.com

Contact 02140008000

02140008000

Ikuti Kami

©2022 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia