Iklan

Pertanyaan

    This finding implies that the high level of consumption of added sugars among teenagers may result in lower levels of high density lipoprotein levels (HDL), the good cholesterol, and higher levels of triglycerides and low density lipoproteins (LDL), the bad cholesterol. "This is the first study about the association of added sugars and the indicators of heart disease risk in adolescents," said Jean Welsh, study author and post-doctoral fellow at Emory University in Atlanta, Ga. "The higher consumers of added sugars have more unfavorable cholesterol levels. The concern is long-term exposure would place them at risk for heart disease later in adulthood."

    Teenagers with the highest levels of added sugar consumption at more than 30 percent of total energy had 49.5 milligrams/deciliter (mg/dl.) compared to 54 mg/dl. of HDL levels in those with the lowest levels of added sugar consumption - a 9 percent difference. Previous studies indicate that the largest contribution of added sugars to the diet are sugary beverages such as sodas, fruit drinks, and teas, Welsh said.

    The study included dietary recall from one 24 hour period that researchers merged with sugar content data from the U.S. Department of Agriculture. Researchers estimated cardiovascular risks by added sugar consumption of less than 10 percent up to more than 30 percent of daily total energy. Two days of dietary data were used among a subsample of 646 adolescents.

    The key findings remained consistent. Those with higher intake of added sugar had higher LDL levels of 94.3 mg/dl. compared to 86.7 in those with the lowest levels, a 9 percent difference. Triglyceride levels in those with the highest consumption were 79 mg/dl. compared to 71.7 mg/dl. among the lowest, a 10 percent difference. Overweight or obese adolescents with the highest level of added sugar consumption had increased signs of insulin resistance.

    The researchers used cross-sectional data so they cannot know if added sugar intake caused the differing cholesterol levels, only that they are linked. They also assessed the diet using one 24-hour recall of intake, which may not reflect on a person's usual intake.

(Adapted from: American Heart Association.)

What is the summary of the passage?

What is the summary of the passage?

  1. High levels added sugars may lead to low level of good cholesterol, high level of bad cholesterol, and triglyceride as well as insulin intolerance, especially in obese teenagers. Based on 24-hour dietary recall, this study cannot determine the causal relation added sugar and different cholesterol levels.

  2. Experts have found that there is a link betvveen the level of added sugar people consume and their levels of cholesterol. This can be harmful in the long term as it might lead to heart diseases. Moreover, obese or overweight children with the highest level of added sugar show signs of insulin resistance.

  3. A study was conducted to find out the correlation between added sugar and cholesterol levels. High level of sugar consumption leads to high level of bad cholesterol and triglyceride. Therefore, people should not consume these kinds of drink too frequently.

  4. A 24-hour dietary recall was used to assess the effects of added sugars. However, there are still two limitations. First, it cannot determine the connection between added sugars and differing cholesterol levels. Second, the recall may not represent the usual daily intake.

  5. High levels of added sugars may lead to a high level of triglyceride. Furthermore, among teenagers with overweight obesity cases, there can be insulin resistance. The largest sources of added sugars are sugary beverages. It is then important not to have sugary beverages too much.

Ikuti Tryout SNBT & Menangkan E-Wallet 100rb

Habis dalam

00

:

22

:

35

:

46

Klaim

Iklan

A. Mufida

Master Teacher

Jawaban terverifikasi

Jawaban

jawaban yang benar adalah B.

jawaban yang benar adalah B.

Pembahasan

Pembahasan
lock

Jawaban untuk soal ini adalah B. Soal menanyakan kesimpulan dari teks. Kesimpulan dari teks tersebut dapat diketahui dari kesimpulan penelitian yang diutarakan oleh John Welsh pada paragraf pertama yang berbunyi, "The higher consumers of added sugars have more unfavorable cholesterol levels.The concern is long-term exposure would place them at risk for heart disease later in adulthood" yang artinya "Semakin tinggi konsumsi gula tambahan,maka akan mengakibatkan seseorang memiliki kadar kolesterol yang lebih tidak menguntungkan. Kekhawatirannya adalah paparan jangka panjang akan menempatkan mereka pada risiko penyakit jantung di kemudian hari di masa dewasa". Di antara opsi yang ada, yang memiliki kesamaan atau kedekatan makna dengan pernyataan tersebut adalah opsi yang berbunyi, "Experts have found that there is a link betvveenthe level of added sugar people consume and their levels of cholesterol. This can be harmful in the long term as it might lead to heart diseases. Moreover, obese or overweight children with the highest level of added sugar show signs of insulin resistance" . Adapun opsi tersebut bermakna,"Para ahli telah menemukan bahwa ada hubungan antara tingkat gula tambahan yang dikonsumsi orang dan kadar kolesterol mereka. Ini bisa berbahaya dalam jangka panjang karena dapat menyebabkan penyakit jantung. Selain itu, anak-anak obesitas atau kelebihan berat badan dengan tingkat gula tambahan tertinggi menunjukkan tanda-tanda resistensi insulin". Jadi, jawaban yang benar adalah B.

Jawaban untuk soal ini adalah B.

Soal menanyakan kesimpulan dari teks .

Kesimpulan dari teks tersebut dapat diketahui dari kesimpulan penelitian yang diutarakan oleh John Welsh pada paragraf pertama yang berbunyi,"The higher consumers of added sugars have more unfavorable cholesterol levels.The concern is long-term exposure would place them at risk for heart disease later in adulthood" yang artinya "Semakin tinggi konsumsi gula tambahan,maka akan mengakibatkan seseorang memiliki kadar kolesterol yang lebih tidak menguntungkan. Kekhawatirannya adalah paparan jangka panjang akan menempatkan mereka pada risiko penyakit jantung di kemudian hari di masa dewasa".

Di antara opsi yang ada, yang memiliki kesamaan atau kedekatan makna dengan pernyataan tersebut adalah opsi yang berbunyi,"Experts have found that there is a link betvveen the level of added sugar people consume and their levels of cholesterol. This can be harmful in the long term as it might lead to heart diseases. Moreover, obese or overweight children with the highest level of added sugar show signs of insulin resistance".

Adapun opsi tersebut bermakna,"Para ahli telah menemukan bahwa ada hubungan antara tingkat gula tambahan yang dikonsumsi orang dan kadar kolesterol mereka. Ini bisa berbahaya dalam jangka panjang karena dapat menyebabkan penyakit jantung. Selain itu, anak-anak obesitas atau kelebihan berat badan dengan tingkat gula tambahan tertinggi menunjukkan tanda-tanda resistensi insulin".

Jadi, jawaban yang benar adalah B.

Perdalam pemahamanmu bersama Master Teacher
di sesi Live Teaching, GRATIS!

4

Iklan

Pertanyaan serupa

According to the text we can conclude that the best result of O'Keefe's research is ....

2

0.0

Jawaban terverifikasi

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

+62 815-7441-0000

Email info@ruangguru.com

[email protected]

Contact 02140008000

02140008000

Ikuti Kami

©2025 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia