The question is based on the following text.      A massive banking crisis occurred in the United States in 1933. In the two preceding years, a large number of banks had failed, and fear of lost savings had prompted many depositors to remove their funds from banks. Problems became so serious in the state of Michigan that Governor William A. Comstock was forced to declare a moratorium on all banking activities in the state on February 14, 1933. The panic in Michigan quickly spread to other states, and on March 6, President Franklin D. Roosevelt declared a banking moratorium throughout the United States that left the entire country without banking services.      Congress immediately met in a special session to solve the banking crisis and on March 9 passed the Emergency Banking Act of 1933 to assist financially healthy banks to reopen. By March 15, banks controlling 90 percent of the country's financial reserves were again open for business. The passage states that all the following occurred prior to 1933 EXCEPT that ...

Pertanyaan

The question is based on the following text.

     A massive banking crisis occurred in the United States in 1933. In the two preceding years, a large number of banks had failed, and fear of lost savings had prompted many depositors to remove their funds from banks. Problems became so serious in the state of Michigan that Governor William A. Comstock was forced to declare a moratorium on all banking activities in the state on February 14, 1933. The panic in Michigan quickly spread to other states, and on March 6, President Franklin D. Roosevelt declared a banking moratorium throughout the United States that left the entire country without banking services.

     Congress immediately met in a special session to solve the banking crisis and on March 9 passed the Emergency Banking Act of 1933 to assist financially healthy banks to reopen. By March 15, banks controlling 90 percent of the country's financial reserves were again open for business.


The passage states that all the following occurred prior to 1933 EXCEPT that ...space space

  1. Many banks went under.space space

  2. A lot of money was withdrawn from accounts.space space

  3. Many bank patrons were afraid of losing their deposits.space space

  4. Governor Comstock canceled all banking activities in Michigan.space space

  5. Many worried depositors removed their funds from banks.space space

S. Selena

Master Teacher

Jawaban terverifikasi

Jawaban

jawaban yang tepat adalah D.space space

Pembahasan

Arti pertanyaan adalah “Bacaan di atas menyatakan hal-hal berikut terjadi sebelum 1933, kecuali …”

Pernyataan A benar berdasarkan kalimat “In the two preceding years (dua tahun sebelum 1933), a large number of banks had failed,...” yang artinya “Pada dua tahun sebelumnya, sejumlah besar bank gagal ….”. failed (financially) artinya sama dengan went under.

Pernyataan B, C, dan E benar berdasarkan kalimat “... prompted many depositors to remove their funds from banks.” yang artinya “... mendorong banyak penabung (nasabah) mengambil dana mereka dari bank.”.

Pernyataan yang tidak sesuai dengan teks adalah "Gubernur Comstock membatalkan semua aktivitas perbankan di Michigan.". Pada paragraf pertama dikatakan “Governor William A. Comstock was forced to declare a moratorium on all banking activities in the state on February 14, 1933.”  Aktivitas bank dihentikan pada february 1933, bukan sebelumnya.

Jadi, jawaban yang tepat adalah D.space space

599

4.6 (3 rating)

Pertanyaan serupa

Elizabeth Cochrane Seaman was an American journalist at the turn of the century who wrote for the newspaper New York World under the pen name Nellie Bly, a name which was taken from the Stephen Foster...

859

0.0

Jawaban terverifikasi

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Produk Lainnya

Fitur Roboguru

Topik Roboguru

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

081578200000

Email info@ruangguru.com

info@ruangguru.com

Contact 02140008000

02140008000

Ikuti Kami

©2022 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia