Iklan

Pertanyaan

Question number 67-70 are based on the following passage.
 

    The fact that superior service can generate a competitive advantage for a company does not mean that every attempt at improving service will create such an advantage. Investments in service, like those in production and distribution, must be balanced against other types of investments on the basis of direct, tangible benefits such as cost reduction and increased revenues. If a company is already effectively on a par with its competitors because it provides service that avoids a damaging reputation and keeps customers from leaving at an unacceptable rate, then investment in higher service levels may be wasted, since service is a deciding factor for customers only in extreme situations.

    This truth was not apparent to managers of one regional bank, which failed to improve its competitive position despite its investment in reducing the time a customer had to wait for a teller. The bank managers did not recognize the level of customer inertia in the consumer banking industry that arises from the inconvenience of switching banks. Nor did they analyze their service improvement to determine whether it would attract new customers by producing a new standard of service that would excite customers or by proving difficult for competitors to copy. The only merit of the improvement was that it could easily be described to customers.

The primary purpose of the passage is to ....

The primary purpose of the passage is to ....

  1. contrast possible outcomes of a types of business investment

  2. suggest more careful evaluation of a type of business investment

  3. illustrate various ways in which a type of business investment could fail to enhance revenues

  4. trace the general problems of a company to a certain type of business investment

  5. criticize the way in which managers tend to analyze the costs and benefits of business investments

Ikuti Tryout SNBT & Menangkan E-Wallet 100rb

Habis dalam

00

:

14

:

55

:

49

Klaim

Iklan

A. Mufida

Master Teacher

Jawaban terverifikasi

Jawaban

jawaban yang benar adalah B.

jawaban yang benar adalah B.

Pembahasan

Jawaban dari soal ini adalah B. Soal menanyakan tujuan dari teks yang tersedia. Hal yang dilakukan untuk menjawab soal ini adalah membaca dan memahami teks yang tersebut. Pada paragraf pertama, terdapat pernyataan "The fact that superior service can generate a competitive advantage for a company does not mean that every attempt at improving service will create such an advantage." yang artinya "Fakta bahwa layanan yang unggul dapat menghasilkan keunggulan kompetitif bagi perusahaan tidak berarti bahwa setiap upaya untuk meningkatkan layanan akan menciptakan keunggulan tersebut." Tujuan teks yang sesuai dengan pernyataan tersebut adalah "suggest more careful evaluation of a type of business investment." Jadi, jawaban yang benar adalah B.

Jawaban dari soal ini adalah B.

Soal menanyakan tujuan dari teks yang tersedia.

Hal yang dilakukan untuk menjawab soal ini adalah membaca dan memahami teks yang tersebut.

Pada paragraf pertama, terdapat pernyataan "The fact that superior service can generate a competitive advantage for a company does not mean that every attempt at improving service will create such an advantage." yang artinya "Fakta bahwa layanan yang unggul dapat menghasilkan keunggulan kompetitif bagi perusahaan tidak berarti bahwa setiap upaya untuk meningkatkan layanan akan menciptakan keunggulan tersebut."

Tujuan teks yang sesuai dengan pernyataan tersebut adalah "suggest more careful evaluation of a type of business investment."

Jadi, jawaban yang benar adalah B.

Perdalam pemahamanmu bersama Master Teacher
di sesi Live Teaching, GRATIS!

14

Iklan

Pertanyaan serupa

What is the purpose of the text?

3

0.0

Jawaban terverifikasi

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

+62 815-7441-0000

Email info@ruangguru.com

[email protected]

Contact 02140008000

02140008000

Ikuti Kami

©2025 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia