The author's attitude towards the topic in the passage is ____.

Pertanyaan

    With the increasing concern about use and misuse of pesticides in commercial agriculture and home gardens, more and more inquiries for organically grown commodities are received every year. Non-chemical control practices for plant diseases have been known and recommended for years. The backbone of any integrated pest control program must always include cultural and sanitation practices, two important components of non-chemical disease control. Unfortunately, disease problems may begin as soon as seeds are planted and can continue into harvest and storage.

  Plant diseases may be caused by several different living pathogenic organisms such as fungi, bacteria, viruses, phytoplasmas, and nematodes. In addition to these parasitic organisms, nonliving factors such as deficiencies or excesses of water, light, temperatures, air pollution, pesticides, and nutrients can either predispose a plant to disease or directly cause plant injury. Fortunately, many disease problems can be prevented or controlled without the use of pesticides.

    Effective plant disease control must begin at the onset of disease or even before symptoms, appear. Several non-chemical practices that can reduce plant loss are as follows. First is resistance. Effective plant disease control through resistance (or a plant's tolerance or immunity to a disease) is based on the knowledge of diseases known to occur in an area. Selection of resistant plants may eliminate many disease problems.

    Exclusion, another non-chemical practice, is preventing the entrance and establishment of disease causing organisms (pathogens) into areas where plants are grown. This means avoid bringing diseases into and/or moving them around in the garden. Use certified, disease-free seeds or transplants. Examine the leaves and root systems of trans-plants and eliminate or destroy diseased plants. Either raise your own transplants in sterillized beds or buy them from a reputable dealer. Also, avoid transporting soil or tools from known disease areas to disease-free areas.

    Last but not least is eradication. Eradication is the elimination of the disease-causing organism after it has become established on a plant. Eradication can be accomplished by sanitation, crop rotation, fallowing, and soil sanitation treatments.

(Adapted from: http://factsheets.okstate.edu/documents/epp-7652-non-cemical-methods-for-controlling-diseases-in-the-home-landscape-and-green/)

The author's attitude towards the topic in the passage is ____.

  1. pessimistic

  2. cynical

  3. critical

  4. objective

  5. realistic

M. Riandy

Master Teacher

Mahasiswa/Alumni Universitas Islam Negeri Jakarta

Jawaban terverifikasi

Jawaban

jawaban yang benar adalah D.

Pembahasan

Jawaban untuk soal ini adalah D. objective

Soal menanyakan tentang sikap penulis terhadap topik dari bacaan.

Sebelum menentukan sikap penulis terhadap topik dari bacaan, penting untuk diketahui terlebih dahulu topiknya. Adapun topik dari bacaan adalah metode pembahasan penyakit secara non kimiawi pada tanaman.

Pada paragraf pertama terdapat kalimat yang berbunyi,"____ more and more inquiries for organically grown commodities are received every year. Non-chemical control practices for plant diseases have been known and recommended for years" yang mana artinya "____ semakin banyak pertanyaan untuk komoditas yang ditanam secara organik diterima setiap tahun. Praktik pengendalian non-kimia untuk penyakit tanaman telah diketahui dan direkomendasikan selama bertahun-tahun."

Potongan kalimat tersebut sudah cukup jelas menunjukkan sikap penulis yaitu objektif atau sesuai kenyataan karena penulis menyajikan fakta yang sudah berlangsung selama bertahun - tahun.

Jadi, jawaban yang benar adalah D.

43

0.0 (0 rating)

Pertanyaan serupa

What is the author' attitude towards illegal logging?

100

5.0

Jawaban terverifikasi

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Produk Lainnya

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

081578200000

Email info@ruangguru.com

info@ruangguru.com

Contact 02140008000

02140008000

Ikuti Kami

Β©2022 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia