Iklan

Iklan

Pertanyaan

Question 5-7 are base on the following passage.


    Although the Austrian school of economic thought sometimes called the Vienna school, shares with neoclassical economics a focus on the actions of the individual actor, it distinguishes itself most from this more orthodox perspective with its influential Austrian Business Cycle Theory (ABCT). ABCT represents an attempt by the school's theorists to explain the "boom and bust" cycle in modern economies. Proponents of the ABCT claim that Economic recessions will not occur in a purely free market system because it is highly unlikely that a preponderance of business leaders and entrepreneurs will simultaneously engage in risky economic practices. Thus, economic downturns must instead result from unnatural interference with the economic system. The ABCT claims that this interference comes in the form of banks artificially manipulating interest rates. Economists from the Austrian school contend that banks, by creating new money, drive down interest rates, which fools investors into thinking that the supply of saved funds is larger than it actually is. This misapprehension of reality causes businesses and entrepreneurs to Focus their energies on investment, which causes the economy to shift from emphasizing consumer goods to capital goods. For a short while the economy booms. However, the investors soon find that their speculation was based on incorrect assumptions about the economy and has resulted in an increase in production for which there is no comparable demand from consumers. A recession then occurs as the economy attempts to correct itself after this period of wasteful! inverstment. ABCT has received a fair share of criticsim. most problematic the theory requires businesspersons and entrepreneurs to continually act irrationally by making unsound investments during periods of low interest rates. however, ABCT and the Austria School in general have remained influential in economic circles due to their emphasis on the time preferences of individuals. while neoclassical economists make use of the idea of time preferences in some economic analyses, the Austrian School makes time preferences a major focus of its theoretical investigations, leading to a number of interisting hypotheses about economic activities.

The author of the passage is primarily concerned with ....

The author of the passage is primarily concerned with ....

  1. proposing a new theory of boom and bust cycles in economics

  2. questioning the validity of a discipline's theoretical focus

  3. drawing a key distinction between competing schools of economic thought

  4. providing an overview of a significant theory from an economic school

  5. contrasting two different theories about the nature of economic recessions

Iklan

D. Putri

Master Teacher

Mahasiswa/Alumni Universitas Negeri Yogyakarta

Jawaban terverifikasi

Jawaban

jawaban yang benar adalah D.

jawaban yang benar adalah D.

Iklan

Pembahasan

Jawaban untuk soal iniadalah D. Soal menanyakan tentang fokus pembahasan oleh pengarang atau penulis teks. Paragraf pertama menyatakan bahwa aliran Austria membedakan dirinya sendiri dengan sebuah teori. Paragraf berikutnya menjelaskan teori tersebut secara singkat, dan paragraf terakhir menyebutkan kritik terhadap teori itu, tapi memberi catatan bahwa teori tersebut masih berpengaruh. Berdasarkan gambaran singkat ide pokok tiap paragraf di atas, dapat disimpulkan bahwa fokus pembahasan dalam teks yang coba diangkat oleh penulis adalah tentang gambaran umum teori yang signifikan dari sekolah ekonomi. Jadi, jawaban yang benar adalah D.

Jawaban untuk soal ini adalah D.

Soal menanyakan tentang fokus pembahasan oleh pengarang atau penulis teks.

Paragraf pertama menyatakan bahwa aliran Austria membedakan dirinya sendiri dengan sebuah teori. Paragraf berikutnya menjelaskan teori tersebut secara singkat, dan paragraf terakhir menyebutkan kritik terhadap teori itu, tapi memberi catatan bahwa teori tersebut masih berpengaruh.

Berdasarkan gambaran singkat ide pokok tiap paragraf di atas, dapat disimpulkan bahwa fokus pembahasan dalam teks yang coba diangkat oleh penulis adalah tentang gambaran umum teori yang signifikan dari sekolah ekonomi.

Jadi, jawaban yang benar adalah D.

Konsep Kilat General Information (NEW!)

Bedah Tipe Soal General Information (NEW!)

Konsep Kilat Specific Information (NEW!)

Bedah Tipe Soal Specific Information (NEW!)

Konsep Kilat Implied Information (NEW!)

1rb+

Iklan

Iklan

Pertanyaan serupa

Which of the following best states the topic of the text?

1rb+

0.0

Jawaban terverifikasi

Iklan

Iklan

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Fitur Roboguru

Topik Roboguru

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

081578200000

Email info@ruangguru.com

info@ruangguru.com

Contact 02140008000

02140008000

Ikuti Kami

©2022 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia