Roboguru

Pertanyaan

Read the text below and answer the questions.

   The polar bear is a very big white bear. We call it the polar bear because it lives inside the Arctic Circle near the North Pole. There are no polar bears at the South Pole. The polar bears live at the North Pole. There is only snow, ice, and water. There is not any land.

   These bears are three meters long, and weigh 450 kilos. They can stand up on their back legs because they have very wide feet. They can use their front legs like arms. The polar bears can swim very well. They can swim 120 kilometers out into the water. They catch fish and sea animals for food. They go into the sea when they are afraid.

   People like to kill the polar bears for their beautiful white coats. The governments of Canada, the United States, and Russia say that no one can kill polar bears now. They do not want all of these beautiful animals to die.

   Which is not true about polar bears?

  1. Polar bear goes into the sea and because they are hungry

  2. A polar bear weight about 450 kilos

  3. A polar bear is 3  meter long

  4. A polar bear can swim 120 km out into the water

R. Rani

Master Teacher

Mahasiswa/Alumni Universitas Pakuan

Jawaban terverifikasi

Pembahasan

Soal menanyakan pernyataan mana yang tidak benar berdasarkan teks. 

Berdasarkan wacana dapat diketahui bahwa pernyataan yang tidak benar adalah Beruang kutub ke laut saat ia lapar atau Polar bear goes into the sea and because they are hungry karena berlawanan dengan kalimat "They go into the sea when they are afraid." yang bermakna "Mereka pergi ke laut ketika mereka ketakutan."

Jadi, dapat disimpulkan jawaban yang tepat adalah A

 

60

0.0 (0 rating)

Pertanyaan serupa

Read the text below and choose whether the statements listed are true (T) or false (F).         Chephalopacus Bancanus Saltatore is a scientific name for Horsfield's Tarsiers, which live in Belitun...

6

0.0

Jawaban terverifikasi

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Produk Ruangguru

Produk Lainnya

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

081578200000

Email info@ruangguru.com

info@ruangguru.com

Contact 02140008000

02140008000

Ikuti Kami

©2022 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia