Iklan

Iklan

Pertanyaan

O. Read the text below and identify the regular and irregular verbs.


LONDON TUBE

    Last December, we were in London for a week. I had heard from my teacher that London public transportation was very good. He said that the tube in London was the best transportation facility in the world. It was a great chance for me to ride on it.

    My mother and I took the District Line from Kensington to Westminster. We boarded the train at West Kensington station. I was amazed knowing that the route of the tube was underground and nothing much could be seen except darkness on both sides.

    The tube moved at an incredibly fast speed. We passed six stations, Earl's court, Gloucester Road, South Kensington, Sloanne Square, Victoria and St. James' Park. The stations were all brightly lit and immaculately clean. I could see many signs and notices to remind commuters not to eat or drink in the stations or trains.

    The ride was comfortable, interesting and enjoyable. Above all it was hassle-free. There were no traffic lights and no traffics jams. We got off the train at Westminster Station, feeling fresh. A day before, I took a bus from Kensington to Westminster taking 45 minutes. However, it took us only fifteen minutes by tube.

    At Westminster, we took photographs of the famous houses of Parliament and Westminster Abbey. It was a great day out.

Read the text again and answer the following questions. Why were there many signs and notices in the station?

Read the text again and answer the following questions.


Why were there many signs and notices in the station?

Iklan

D. Putri

Master Teacher

Mahasiswa/Alumni Universitas Negeri Yogyakarta

Jawaban terverifikasi

Jawaban

jawaban yang benar adalah "There were signs and notices to remind the passengers not to eat and drink in the station."

jawaban yang benar adalah "There were signs and notices to remind the passengers not to eat and drink in the station."

Iklan

Pembahasan

Perintah dari soal tersebut adalah menjawab pertanyaan berdasarkan teks. Makna dari kalimatsoal adalah "Kenapa ada banyak tanda dan pemberitahuan di stasiun?". Jawaban yang sesuai adalah " There were signs and notices to remind the passengers not to eat and drink in the station or train ." artinya "Ada banyak tanda dan pemberitahuan untuk mengingatkan penumpang agar tidak makan atau minum di stasiun atau di kereta." Jawaban tersebut didapat darikalimat " I could see many signs and notices to remind commuters not to eat or drink in the stations or trains. " yang artinya "Saya bisa melihat banyak tanda dan pemberitahuan untuk mengingatkan penumpang untuk tidak makan atau minum di stasiun atau kereta api" di paragraf ke tiga. Jadi, jawaban yang benar adalah "There were signs and notices to remind the passengers not to eat and drink in the station."

Perintah dari soal tersebut adalah menjawab pertanyaan berdasarkan teks.

Makna dari kalimat soal adalah "Kenapa ada banyak tanda dan pemberitahuan di stasiun?". Jawaban yang sesuai adalah "There were signs and notices to remind the passengers not to eat and drink in the station or train." artinya "Ada banyak tanda dan pemberitahuan untuk mengingatkan penumpang agar tidak makan atau minum di stasiun atau di kereta."

Jawaban tersebut didapat dari kalimat "I could see many signs and notices to remind commuters not to eat or drink in the stations or trains." yang artinya "Saya bisa melihat banyak tanda dan pemberitahuan untuk mengingatkan penumpang untuk tidak makan atau minum di stasiun atau kereta api" di  paragraf ke tiga.

Jadi, jawaban yang benar adalah "There were signs and notices to remind the passengers not to eat and drink in the station."

Perdalam pemahamanmu bersama Master Teacher
di sesi Live Teaching, GRATIS!

1

Iklan

Iklan

Pertanyaan serupa

How did the writer feel when she knew that Afgan was coming to town?

17

4.7

Jawaban terverifikasi

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

+62 815-7441-0000

Email info@ruangguru.com

[email protected]

Contact 02140008000

02140008000

Ikuti Kami

©2024 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia