Iklan

Pertanyaan

Read the following text to answer the question. Pura Luhur Uluwatu or Uluwatu Temple is a famous Balinese sea temple in Bali. It is one of the nine directional temples of Bali meant to protect it from evil spirits. This spectacular temple is one to marvel with as it perched at the edge of the rock overlooking the sea as if on guard. It’s famous for its magnificent location. Uluwatu lies at the southernmost of Bali in Badung regency. Perched atop a steep cliff approximately 70 metres above the crashing ocean below, it makes for the most beautiful backdrop at sunset. Because of that, the best time to visit is when the sun goes down and creates a wonderful spectrum of colours behind this ancient relic. The description part of the text discusses ....

Read the following text to answer the question.


Pura Luhur Uluwatu or Uluwatu Temple is a famous Balinese sea temple in Bali. It is one of the nine directional temples of Bali meant to protect it from evil spirits. This spectacular temple is one to marvel with as it perched at the edge of the rock overlooking the sea as if on guard.

It’s famous for its magnificent location. Uluwatu lies at the southernmost of Bali in Badung regency. Perched atop a steep cliff approximately 70 metres above the crashing ocean below, it makes for the most beautiful backdrop at sunset. Because of that, the best time to visit is when the sun goes down and creates a wonderful spectrum of colours behind this ancient relic.


The description part of the text discusses ....space 

  1. sequence of eventsspace 

  2. problems in that placespace 

  3. steps to reach the placespace 

  4. writer’s personal experiencesspace 

  5. more information about the objectspace 

Ikuti Tryout SNBT & Menangkan E-Wallet 100rb

Habis dalam

02

:

19

:

37

:

14

Klaim

Iklan

H. Nurulhayati

Master Teacher

Jawaban terverifikasi

Jawaban

pilihan jawaban yang benar adalah E.

pilihan jawaban yang benar adalah E.space 

Pembahasan

Soal menanyakan pembahasan pada bagian description teks tersebut. Sesuai dengan generic structure teks deskripsi, description mendeskripsikan ciri-ciri obyek yang telah dijelaskan di awal teks. Pada teks ini, description terdapat di paragraf 2 yang membahas tentang lokasi Uluwatu Temple yaitu di atas tebing curam di Kabupaten Badung, Bali. Dengan, demikian bagian description memberi informasi lebih tentang objek yang dibahas. Jadi, pilihan jawaban yang benar adalah E.

Soal menanyakan pembahasan pada bagian description teks tersebut. Sesuai dengan generic structure teks deskripsi, description mendeskripsikan ciri-ciri obyek yang telah dijelaskan di awal teks. Pada teks ini, description terdapat di paragraf 2 yang membahas tentang lokasi Uluwatu Temple yaitu di atas tebing curam di Kabupaten Badung, Bali. Dengan, demikian bagian description memberi informasi lebih tentang objek yang dibahas.

Jadi, pilihan jawaban yang benar adalah E.space 

Perdalam pemahamanmu bersama Master Teacher
di sesi Live Teaching, GRATIS!

5

Iklan

Pertanyaan serupa

The structure of a descriptive text is ….

3

4.5

Jawaban terverifikasi

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

+62 815-7441-0000

Email info@ruangguru.com

[email protected]

Contact 02130930000

02130930000

Ikuti Kami

©2025 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia