Iklan

Pertanyaan

Read the following text to answer the question! As online learning becomes more commonand more resources are converted to digital form, some people have suggested that public libraries should be shut down and, in their place, everyone should be given a tablet with an e-reader subscription. Proponents of this idea state that it will save local cities and towns money because libraries are expensive to maintain. They also believe it will encourage more people to read because they won’t have to travel to a library to get a book; they can simply click on what they want to read and read it from wherever they are. However, it would be a serious mistake to replace libraries with tablets. Digital books and resources are associated with less learning and more problems than print resources. Staring too long at a screen has been shown to cause numerous health problems, including blurred vision, dizziness, dry eyes, headaches, and eye strain. Libraries have a multitude of benefits, such as giving people a way to converse with their neighbors, holding classes on a variety of topics, and keeping the community connected. While replacing libraries with tablets may seem like a simple solution, it would encourage people to spend even more time looking at digital screens. It would also end access to many of the benefits of libraries that people have come to rely on. The difference between the second and the third paragraph is ...

Read the following text to answer the question!
 

As online learning becomes more common and more resources are converted to digital form, some people have suggested that public libraries should be shut down and, in their place, everyone should be given a tablet with an e-reader subscription.

 Proponents of this idea state that it will save local cities and towns money because libraries are expensive to maintain. They also believe it will encourage more people to read because they won’t have to travel to a library to get a book; they can simply click on what they want to read and read it from wherever they are.

However, it would be a serious mistake to replace libraries with tablets. Digital books and resources are associated with less learning and more problems than print resources. Staring too long at a screen has been shown to cause numerous health problems, including blurred vision, dizziness, dry eyes, headaches, and eye strain. Libraries have a multitude of benefits, such as giving people a way to converse with their neighbors, holding classes on a variety of topics, and keeping the community connected.

While replacing libraries with tablets may seem like a simple solution, it would encourage people to spend even more time looking at digital screens. It would also end access to many of the benefits of libraries that people have come to rely on.


The difference between the second and the third paragraph is ...   

  1. Both paragraphs argue that libraries are necessary.undefined 

  2. The second and the third paragraph argue that we do not need tablets.undefined 

  3. The second and the third paragraphs do not say anything about the benefit of tablets.undefined 

  4. Unlike the third paragraph, the second paragraph argues that libraries are unnecessary.undefined 

  5. The second paragraph supports the idea that we need libraries, while the third paragraph does not.undefined 

Ikuti Tryout SNBT & Menangkan E-Wallet 100rb

Habis dalam

00

:

23

:

14

:

33

Klaim

Iklan

F. Freelancer4

Master Teacher

Jawaban terverifikasi

Jawaban

jawaban yang tepat adalah D.

jawaban yang tepat adalah D. undefined  

Pembahasan

Paragraf kedua membahas opini bahwa perpustakaan sudah tidak diperlukan lagi dan dapat digantikan dengan tablet, sedangkan paragraf ketiga membahas sebaliknya. Jadi, jawaban yang tepat adalah D.

Paragraf kedua membahas opini bahwa perpustakaan sudah tidak diperlukan lagi dan dapat digantikan dengan tablet, sedangkan paragraf ketiga membahas  sebaliknya. undefined 

Jadi, jawaban yang tepat adalah D. undefined  

Perdalam pemahamanmu bersama Master Teacher
di sesi Live Teaching, GRATIS!

11

Iklan

Pertanyaan serupa

Read the text below and answer the following questions. National Examination: Controversy Policy Based on an Education Minister Decree No. 114/U/2001, National Examination has been administered ...

4

0.0

Jawaban terverifikasi

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

+62 815-7441-0000

Email info@ruangguru.com

[email protected]

Contact 02130930000

02130930000

Ikuti Kami

©2025 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia