Roboguru
SD

Marie Curie was born in Poland 1867. She was the only person who gained two Nobel prizes at that time. She achieved one on physics and one on chemistry. She was born as Marie Sklodowska, the daughter of a chemistry professor. She was the first woman who attended the University of Sorbonne in Paris. As a poor student, she lived in Paris on only ten cents a day for 3 years. In 1895, she married Pierre Currie, a chemist. They had two daughters: Irene and Eve. Marie managed three lives as a researcher, a wife, and a mother. In 1898, Marie discovered radium. Later she developed a concept of radioactivity, which marked the beginning of atomic age. During World War I, Marie and her daughter completed a new medical tool - the X-ray. Marie died in 1934, only a year before her daughter Irene won the Nobel Prize in chemistry.   From the text, we know that. . .

Pertanyaan

Marie Curie was born in Poland 1867. She was the only person who gained two Nobel prizes at that time. She achieved one on physics and one on chemistry. She was born as Marie Sklodowska, the daughter of a chemistry professor. She was the first woman who attended the University of Sorbonne in Paris. As a poor student, she lived in Paris on only ten cents a day for 3 years. In 1895, she married Pierre Currie, a chemist. They had two daughters: Irene and Eve.

Marie managed three lives as a researcher, a wife, and a mother.

In 1898, Marie discovered radium. Later she developed a concept of radioactivity, which marked the beginning of atomic age. During World War I, Marie and her daughter completed a new medical tool - the X-ray. Marie died in 1934, only a year before her daughter Irene won the Nobel Prize in chemistry.

 

From the text, we know that. . .

  1. Marrie Currie’s passion for chemistry was followed by her drug

  2. Pierre Currie was a Chemistry professor in Sorbonne University

  3. Irene Currie was Marrie Currie’s sister and had similar passion

  4. Pierre Currie lived in Paris went to Sorbonne University

S. Sumiati

Master Teacher

Mahasiswa/Alumni Universitas Pendidikan Indonesia

Jawaban terverifikasi

Pembahasan

Berdasarkan keseluruhan isi teks, kita tahu bahwa ketertarikan Marrie Currie terhadap bidang kimia diikuti oleh anak perempuannya. Hal ini ada pada kalimat terakhir paragraf terakhir. Jawaban B dan D salah karena tidak dibahas di bacaan. Jawaban C salah karena berlawanan dengan isi bacaan. Maka jawaban A adalah jawaban yang tepat.

49

0.0 (0 rating)

Pertanyaan serupa

Albert Einstein is famous scientist. When he was a boy he was not smart, he even failed in his study. When his teacher gave him some works or asked him about the lesson, he could not do the task or an...

10

0.0

Jawaban terverifikasi

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Produk Lainnya

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

081578200000

Email info@ruangguru.com

info@ruangguru.com

Contact 02140008000

02140008000

Ikuti Kami

©2022 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia