Iklan

Iklan

Pertanyaan

In winner and spring, the lake located northwest of Osoyoos in British Columbia Okanagan Valley look just like any other body of water. But as most of the water starts to evaporate in summer, hundreds of huge bring tools are left behind, leaving a polka-rotted landscape of yellow, green and blue spots. The bbc calls the appropriately named Spotted Lake the most magical place in Canada The colorful tools are the result of a high concentration of minerals, including calcium, sodium sulphates and magnesium sulphate that have collected in the water. The minerals and a collection of salt have run off from surrounding hills. The various colour depends on the concentration of minerals in each pool. Spotted Lake has been considered a sacred place for centuries by the indigenous people of the Okanagan Nation, according to the British Columbia Visitor Centre. They believed that each of the different circles had different healing and medicinal properties. The lake was originally known to the First Nation of the Okanagan Valley as Kliluk. Visitors who want to view the lake cant get too up close and personal. A fence has been erected to protect the area with a sign explaining that its a culturally and ecologically sensitive area. But there are plenty of good vantage spots along tho highway to see the lake famous polka dots. Adoptep from: https://wws.man.come/earth-matter/wilderness- resources/logs/mystery-canada-spotted-lake (5th December 2018) What is the text about?

In winner and spring, the lake located northwest of Osoyoos in British Columbia Okanagan Valley look just like any other body of water. But as most of the water starts to evaporate in summer, hundreds of huge bring tools are left behind, leaving a polka-rotted landscape of yellow, green and blue spots. The bbc calls the appropriately named Spotted Lake the most magical place in Canada The colorful tools are the result of a high concentration of minerals, including calcium, sodium sulphates and magnesium sulphate that have collected in the water. The minerals and a collection of salt have run off from surrounding hills. The various colour depends on the concentration of minerals in each pool. Spotted Lake has been considered a sacred place for centuries by the indigenous people of the Okanagan Nation, according to the British Columbia Visitor Centre. They believed that each of the different circles had different healing and medicinal properties. The lake was originally known to the First Nation of the Okanagan Valley as Kliluk. Visitors who want to view the lake cant get too up close and personal. A fence has been erected to protect the area with a sign explaining that its a culturally and ecologically sensitive area. But there are plenty of good vantage spots along tho highway to see the lake famous polka dots. Adoptep from: https://wws.man.come/earth-matter/wilderness- resources/logs/mystery-canada-spotted-lake (5th December 2018)

What is the text about?

  1. a. Healing water.

  2. A sacred forest.

  3. Colourful water.

  4. A mineral source.

  5. A restricted lake

Iklan

A. Mufida

Master Teacher

Jawaban terverifikasi

Iklan

Pembahasan

Jawaban : E. A restricted lake Pembahasan : Berdasarkan teks bacaan di atas pada paragraf pertama diketahui bahwa teks tersebut menjelaskan tentang sebuah danau, hal itu terlihat dari kalimat “In winter and spring, the lake located northwest of Osoyoos in British Columbia's Okanagan Valley looks just like any other body of water”. Lalu kalimat lainnya “A fence has been erected to protect the area with a sign explaining that it's a culturally and ecologically sensitive area” menceritakan tentang danau yang ditutup dengan pagar dan diberikan tanda peringatan. Maka teks tersebut menjelaskan tentang “A restricted lake”.

Jawaban          : E. A restricted lake

Pembahasan    :

Berdasarkan teks bacaan di atas pada paragraf pertama diketahui bahwa teks tersebut menjelaskan tentang sebuah danau, hal itu terlihat dari kalimat “In winter and spring, the lake located northwest of Osoyoos in British Columbia's Okanagan Valley looks just like any other body of water”. Lalu kalimat lainnya “A fence has been erected to protect the area with a sign explaining that it's a culturally and ecologically sensitive area” menceritakan tentang danau yang ditutup dengan pagar dan diberikan tanda peringatan. Maka teks tersebut menjelaskan tentang “A restricted lake”.

Perdalam pemahamanmu bersama Master Teacher
di sesi Live Teaching, GRATIS!

2

Iklan

Iklan

Pertanyaan serupa

Volcanic eruptions are more than just java flows. Many event happen including earthquakes, was expelling, rocks being forced out and ask shooting up into the aim. Did you know there is also something ...

35

0.0

Jawaban terverifikasi

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

+62 815-7441-0000

Email info@ruangguru.com

[email protected]

Contact 02140008000

02140008000

Ikuti Kami

©2024 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia