Iklan

Iklan

Pertanyaan

Questions 38 to 41 refer to the following passage.


Passage 3

   Agroecologists do not always agree about what agroecology be in the long-term. Different definitions of the term agroecology can be distinguished largely by the specificity with which one defines the term "ecology" as well as the term's potential political connotations. Definitions of agroecology, therefore, may be first grouped according to the specific contexts within which they situate agriculture. Agroecology is defined as "the study of the relation of agricultural crops and environment." This definition refers to the "ecology" part of "agroecology" narrowly as the natural environment. Following this definition, an agroecologist would study agriculture's various relationships with soil health, water quality, air quality, meso and microfauna, surrounding flora, environmental toxins, and other environmental contexts.

    A more common definition of the word can be taken from Dalgaard et al., who refer to agroecology as the study of the interactions between plants, animals, humans, and the environment within agricultural systems. Consequently, agroecology is inherently multidisciplinary, including  factors from agronomy, ecology, sociology, economics, and related disciplines. In this case, the "-ecology" portion of "agroecology" is defined broadly to include social, cultural, and economic contexts as well.

    In the global south, the term ofter carries overtly political connotations. Such political definitions of the term usually ascribe to it the goals of social and economic justice; special attention, in this case, is ofter paid to the traditional farming knowledge of indigenous populations. North American and European uses of the term sometimes avoid the inclusion of such overtly political goals. In these cases, agroecology is seen more strictly as a scientific discipline with less specific social goals

(www.docstoc.com)

Ideas in paragraphs 2 and 3 define agroecology as shown in the consecutive relation as ....

Ideas in paragraphs 2 and 3 define agroecology as shown in the consecutive relation as ....

  1. political and interactive approaches

  2. general and cross- authoritative sides

  3. multidisciplinary and restricted angles

  4. ecological and socio economic view-points 

  5. agricultural and socio cultural perspectives

Iklan

N. Puspita

Master Teacher

Jawaban terverifikasi

Jawaban

jawaban yang benar adalah C.

jawaban yang benar adalah C.

Iklan

Pembahasan

Pembahasan
lock

Jawaban untuk soal ini adalah C. Soal menanyakan hasil perbandingan tentang definisi agroekologi antara paragraf 2 dan 3. Pada paragraf 2, agroekologi memiliki makna yang multidisiplin.Hal itu dibuktikan dengan adanya kalimat yang berbunyi, "Consequently, agroecology is inherently multidisciplinary, ____" yang artinya "Akibatnya, agroekologi secara inheren menjadi multidisiplin". Pada paragraf 3, agroekologi memiliki makna yang lebih sempit, yaitu di bidang politik yang dibuktikan dengan keberadaan kalimat yang berbunyi," In the global south, the term ofter carries overtly political connotations" yang artinya "Di daerah selatanistilah inimembawa konotasi politik yang jelas". Jadi, jawaban yang benar adalah C.

Jawaban untuk soal ini adalah C.

Soal menanyakan hasil perbandingan tentang definisi agroekologi antara paragraf 2 dan 3.

Pada paragraf 2, agroekologi memiliki makna yang multidisiplin.Hal itu dibuktikan dengan adanya kalimat yang berbunyi,"Consequently, agroecology is inherently multidisciplinary, ____" yang artinya "Akibatnya, agroekologi secara inheren menjadi multidisiplin". 

Pada paragraf 3, agroekologi memiliki makna yang lebih sempit, yaitu di bidang politik yang dibuktikan dengan keberadaan kalimat yang berbunyi," In the global south, the term ofter carries overtly political connotations" yang artinya "Di daerah selatan istilah ini membawa konotasi politik yang jelas". 

Jadi, jawaban yang benar adalah C.

Konsep Kilat General Information (NEW!)

Bedah Tipe Soal General Information (NEW!)

Konsep Kilat Specific Information (NEW!)

Bedah Tipe Soal Specific Information (NEW!)

Konsep Kilat Implied Information (NEW!)

Perdalam pemahamanmu bersama Master Teacher
di sesi Live Teaching, GRATIS!

534

Iklan

Iklan

Pertanyaan serupa

Based on the information in both passages, it can be hypothesized that ....

525

0.0

Jawaban terverifikasi

Iklan

Iklan

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Fitur Roboguru

Topik Roboguru

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

081578200000

Email info@ruangguru.com

info@ruangguru.com

Contact 02140008000

02140008000

Ikuti Kami

©2023 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia