Roboguru

Gardenia plants are popular for the strong sweet scent of their flowers. Gardenia is the national flower in Pakistan. In Japan and China, the flower is called Kuchinashi (Japanese) and Zhi zi (Chinese). Gardenia plants are evergreen shrubs. Their small trees can grow to 1-5 meters tall. The leaves are 5-50 centimeters diameter. They usually bloom in mid-spring to mid-summer. Many species have strong aroma. To cultivate gardenia as a house plant is not easy. This species can be difficult to grow because it originated in warm humid tropical areas. It demands high humidity and bright (not direct) light to thrive. If flourishes in acidic soil with good drainage and thrives on during the day and in the evening. Potting soils developed specifically for gardenias are available. It grows no larger than 18 inches in height and width when grown indoor. In climates where it can be grown outdoors, it can reach the height of 6 feet. If water hits the flowers, they will turn brown. From the text we know that ....

Pertanyaan

Gardenia plants are popular for the strong sweet scent of their flowers. Gardenia is the national flower in Pakistan. In Japan and China, the flower is called Kuchinashi (Japanese) and Zhi zi (Chinese).

Gardenia plants are evergreen shrubs. Their small trees can grow to 1-5 meters tall. The leaves are 5-50 centimeters diameter. They usually bloom in mid-spring to mid-summer. Many species have strong aroma.

To cultivate gardenia as a house plant is not easy. This species can be difficult to grow because it originated in warm humid tropical areas. It demands high humidity and bright (not direct) light to thrive. If flourishes in acidic soil with good drainage and thrives on 20 to the power of 0 minus 23 to the power of 0 space straight C during the day and 15 to the power of 0 minus 16 to the power of 0 space straight C in the evening. Potting soils developed specifically for gardenias are available. It grows no larger than 18 inches in height and width when grown indoor. In climates where it can be grown outdoors, it can reach the height of 6 feet. If water hits the flowers, they will turn brown.

From the text we know that ....

  1. people don't like the strong scent of flower

  2. Gardenia is widespread in Asia

  3. the flower is easy to plant

  4. the flower is expensive

Pembahasan Soal:

Jawaban 1 dan 4 merupakan jawaban yang tidak tepat karena pernyataaan pada kedua opsi tersebut tidak tertera dalam bacaan. Jawaban 3 juga jawaban yang salah karena pernyataan tersebut berlawanan dengan apa yang ada di dalam bacaan yaitu “It is not easy to plant gardenia…”. Maka jawaban 2 adalah jawaban yang tepat karena Gardenia banyak tumbuh di benua Asia. Hal ini dapat dilihat pada paragraf pertama yang menyatakan Gardenia tumbuh dan berkembang di Negara-negara Asia seperti Pakistan Jepang dan Cina.

Pembahasan terverifikasi oleh Roboguru

Terakhir diupdate 21 Desember 2020

Ruangguru

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Produk Ruangguru

Produk Lainnya

Hubungi Kami

Ikuti Kami

©2021 Ruangguru. All Rights Reserved