Roboguru

From the text, we know that ____.

Pertanyaan

Choose the correct answer!


    If you are new to gardening or you have not been gardening in your current location before, planting a small garden rather than a large will give you better results because you will better be able to supply the time and resources for making your garden a success. If this is your first garden, limit yourself to a small 5 x 8 foot bed and learn to make the most of that garden space. Place the bed, so that one end is to the east and the other end is toward the west giving the garden a north-south orientation.

    Put up vertical support down in the middle of the plot. On the north side of the bed, you will plant cool weather loving plants. On the south side of the plot, you will plant warm weather loving plants. For instance, if you plan to grow both cold weather-loving peas and warm weather loving tomatoes, plant peas on the cool weather loving side ot the vertical fence as soon as the soil can be worked. Later, after all danger of frost is past, plant tomatoes on the south side of the vertical support.

Taken from: Simply Vegetable Gardeningundefined 

From the text, we know that ____. undefined 

  1. a small garden is suitable for the expertsundefined 

  2. planting cool weather-loving peas is on the south sideundefined 

  3. the tips are just for the beginners undefined 

  4. placing the bed toward the west gives the garden a west-east orientationundefined 

  5. having a small garden will give better results than the large oneundefined 

Pembahasan:

Pertanyaan dalam soal ini adalah jenis pertanyaan yang jawabannya terdapat dalam teks bacaan secara tersurat. Jadi, untuk dapat memilih jawaban yang benar, kita harus mencek kesesuaian antara pilihan jawaban dengan isi dari teks bacaan.

Pilihan jawaban A. a small garden is suitable for the expertsundefinedtidak sesuai dengan isi teks bacaan karena berlawanan dengan informasi dalam kalimat pertama di paragraf pertama "If you are new to gardening ...."

Pilihan jawaban B. planting cool weather-loving peas is on the south side tidak sesuai dengan isi teks bacaan karena berlawanan dengan informasi dalam kalimat kedua di paragraf kedua "On the north side of the bed, you will plant cool weather loving plants."

Pilihan jawaban C. the tips are just for the beginners sesuai dengan isi teks bacaan, terutama dengan informasi dalam kalimat pertama dari paragraf pertama "If you are new to gardening ...."

Pilihan jawaban D. placing the bed toward the west gives the garden a west-east orientation tidak sesuai dengan isi teks bacaan karena berlawanan dengan informasi dalam kalimat terakhir di paragraf pertama "Place the bed, so that one end is to the east and the other end is toward the west giving the garden a north-south orientation."

Pilihan jawaban E. having a small garden will give better results than the large one tidak sesuai dengan isi teks bacaan karena hanya memberikan sebagian informasi dari kalimat pertama di paragraf pertama "If you are new to gardening or you have not been gardening in your current location before, planting a small garden rather than a large will give you better results because you will better be able to supply the time and resources for making your garden a success."

Jadi, pilihan jawaban yang benar adalah C. the tips are just for the beginners.undefined

Jawaban terverifikasi

Dijawab oleh:

S. Sumiyati

Mahasiswa/Alumni Universitas Padjadjaran

Terakhir diupdate 05 Oktober 2021

Roboguru sudah bisa jawab 91.4% pertanyaan dengan benar

Tapi Roboguru masih mau belajar. Menurut kamu pembahasan kali ini sudah membantu, belum?

Membantu

Kurang Membantu

Apakah pembahasan ini membantu?

Belum menemukan yang kamu cari?

Post pertanyaanmu ke Tanya Jawab, yuk

Mau Bertanya

Pertanyaan serupa

What is the text about?

0

Roboguru

Roboguru sudah bisa jawab 91.4% pertanyaan dengan benar

Tapi Roboguru masih mau belajar. Menurut kamu pembahasan kali ini sudah membantu, belum?

Membantu

Kurang Membantu

Apakah pembahasan ini membantu?

Belum menemukan yang kamu cari?

Post pertanyaanmu ke Tanya Jawab, yuk

Mau Bertanya

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Produk Ruangguru

Produk Lainnya

Hubungi Kami

Ikuti Kami

©2021 Ruangguru. All Rights Reserved