Answer the following questions clearly and correctly! Read the text below!  Tower Bridge is over the Thames before the sea, and it is the beginning of the great Port of London. So that ships can pass into the Port of London, Tower Bridge can be opened. The road lifts up in two halves, like a pair of drawbridges. 'The two halves weigh about a thousand tons each, and they are raised in ohe-and-a-half minutes' by hydraulic power. Tower Bridge was opened in 1 894. ltis a fine sight to see the road rising upwards and to watch a ship passing underneath. What does the text describe? What can people enjoy there?

Pertanyaan

Answer the following questions clearly and correctly!

Read the text below! 

Tower Bridge is over the Thames before the sea, and it is the beginning of the great Port of London. So that ships can pass into the Port of London, Tower Bridge can be opened. The road lifts up in two halves, like a pair of drawbridges. 'The two halves weigh about a thousand tons each, and they are raised in ohe-and-a-half minutes' by hydraulic power. Tower Bridge was opened in 1 894. ltis a fine sight to see the road rising upwards and to watch a ship passing underneath.

What does the text describe? What can people enjoy there?

W. RF

Master Teacher

Jawaban terverifikasi

Pembahasan

Pembahasan

Pada soal ini disediakan sebuah teks deskriptif dan sebuah pertanyaan what does the text describe? What can people enjoy there? (Apa yang dideskripsikan oleh teks tersebut? Apa yang dapat dinikmati oleh orang-orang disana?). Teks deskriptif adalah sebuah teks yang menjelaskan secara rinci dan menyeluruh mengenai suatu hal dalam soal ini disediakan teks deskriptif mengenai Tower Bridge (Jembatan Menara) yang terdapat di Inggris, hal ini bisa dilihat dari kata pertama yang diucapkan yakni Tower Bridge. Selanjutnya terdapat pertanyaan "Apa yang bisa dinikmati oleh orang-orang disana?" Untuk menjawab pertanyaan ini dapat dilihat pada kalimat paling akhir yang menjelaskan mengenai pemandangan disana.

Dari penjelasan tersebut dapat ditarik kesimpulan bahwa the text describes Tower Bridge. There, people can see the road rising upwards and to watch a ship passing underneath.undefined

101

0.0 (0 rating)

Pertanyaan serupa

Answer the question based on the texts in Activity 21. July 30, 2020 Abadi Car Valeting Services Jl. Kamboja no. 78 Jakarta Mrs. Alika Kusumastuti Frendz Shopping Center Jl. Lembayung no. ...

127

5.0

Jawaban terverifikasi

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Produk Lainnya

Fitur Roboguru

Topik Roboguru

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

081578200000

Email info@ruangguru.com

info@ruangguru.com

Contact 02140008000

02140008000

Ikuti Kami

©2022 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia