Iklan

Pertanyaan

Read the following texts in turns. 


Text 1

    Let me tell you a story. It's about a candy fairy.

    Once upon a time, in a faraway kingdom, there was a candy fairy. She was very kind and loving towards children. In her house, there were always all sorts of candies with different colors. Do you know why she kept many candies? Yeah! She gave them to nice kids. Every day, the candy fairy traveled around the Earth to see the children. If the kids were good, she would give them candies.

    One day, she went to a village called Rose and disguised as an old lady. She wore torn clothes and sat under a tree at the entrance of the village. Little Tit and Xoan were on the way home after buying bread for their mother. They passed by and saw the old lady. Guess what happened next? Tit would check her, but Xoan stopped him. Tit ignored Xoan and ran to the old lady and asked her condition. The old lady said that she was hungry. Tit gave her a loaf of bread. The old lady thanked Tit and walked away with her stick.

    When they arrived home, Xoan told her mom about what had happened. The mother advised Xoan that Tit had done a good deed and she should learn from her brother. Xoan understood and would do the same.

    Right that moment, there was a knock on the door. The mother and the children opened the door. On the doorsteps, there was just a basketfull of candies and a letter. The mother opened the letter and read out, ''I'm the candy fairy. I gave you this basket of candies to show my gratitude for helping me at the entrance of the village." Tit was very happy and didn't forget to share the candies with Xoan.

    That's all my story. We can learn from the story that we should help people in need.

Adopted from: https://www.bedtimeshortstories.com/the-candy-fairy (April 4, 2020)

Answer the following questions based on the texts in Activity 9. What is the text about?

Answer the following questions based on the texts in Activity 9.


What is the text about?

Ikuti Tryout SNBT & Menangkan E-Wallet 100rb

Habis dalam

00

:

19

:

04

:

13

Iklan

N. Puspita

Master Teacher

Jawaban terverifikasi

Jawaban

jawaban yang benar adalah "the text tells us about candy fairy".

jawaban yang benar adalah "the text tells us about candy fairy".

Pembahasan

Pembahasan
lock

Pertanyaan pada soal adalah menjawab pertanyaan berdasarkan bacaan. Terjemahan dari soal adalah "Tentang apakah bacaan tersebut". Pada bacaan terdapat kalimat " Let me tell you a story. It's about a candy fairy" yang artinya ""Biar kuceritakan padamu. Ini tentang peri permen". Dari terjemahan dapat disimpulkan jika bacaan membahas tentang peri permen atau candy fairy. Jadi, jawaban yang benar adalah "the text tells us about candy fairy".

Pertanyaan pada soal adalah menjawab pertanyaan berdasarkan bacaan. Terjemahan dari soal adalah "Tentang apakah bacaan tersebut".

Pada bacaan terdapat kalimat "Let me tell you a story. It's about a candy fairy" yang artinya ""Biar kuceritakan padamu. Ini tentang peri permen".

Dari terjemahan dapat disimpulkan jika bacaan membahas tentang peri permen atau candy fairy.

Jadi, jawaban yang benar adalah "the text tells us about candy fairy".

Buka akses jawaban yang telah terverifikasi

lock

Yah, akses pembahasan gratismu habis


atau

Dapatkan jawaban pertanyaanmu di AiRIS. Langsung dijawab oleh bestie pintar

Tanya Sekarang

Perdalam pemahamanmu bersama Master Teacher
di sesi Live Teaching, GRATIS!

3

CINDY MEISYA24

Makasih ❤️

Ikhwana C

Mudah dimengerti dan pembahasan lengkap banget

Iklan

Tanya ke AiRIS

Yuk, cobain chat dan belajar bareng AiRIS, teman pintarmu!