Activity 3. Read the text aloud. Study the structure of the text.     What has one billion users and doubles as the second largest search engine on the Internet? The answer is YouTube. This search engine has been an incredible tool for most businesses. Unfortunately, not many businesses make use of it. I want to share why YouTube is such an significant patform for your brand.     It is said that YouTube is the second largest search engine, while its parent company Google is the first. Do you know what it means? It means Google gives search engine priority to YouTube videos. Try to search for a "how to" on Google, then the results come back with several videos related to the "how to". The videos may have even been the first results on the page even though some of these videos date back several years, to 2011 and before!     Even without relying on Google, your chance of getting discovered on YouTube alone is very high. By using the right keywords for your videos (actual phrases that your customers will use to locate your content), you can increase the odds of discovery.     Furthermore, you can use YouTube to keep the audience's attention. Ultimately, you can turn your audience from leads into customers by building trust. Consequently, you need to also provide something valuable to your audience so that they remain interested in what you have to say. That value could be a how-to, a product demo, or a freebie found on your site. Based on the arguments above, I believe that YouTube is beneficial to promote and expand your businesses. So, what are you waiting for? Make one now. Adopted from: https://kickofflabs.com/blog/you-should-be-on-youtube-heres-why/ (March 15, 2019) Answer the following questions based on the text in Activity 3. What does the writer think about the issue?

Pertanyaan

Activity 3.

Read the text aloud.
Study the structure of the text.


    What has one billion users and doubles as the second largest search engine on the Internet? The answer is YouTube. This search engine has been an incredible tool for most businesses. Unfortunately, not many businesses make use of it. I want to share why YouTube is such an significant patform for your brand.

    It is said that YouTube is the second largest search engine, while its parent company Google is the first. Do you know what it means? It means Google gives search engine priority to YouTube videos. Try to search for a "how to" on Google, then the results come back with several videos related to the "how to". The videos may have even been the first results on the page even though some of these videos date back several years, to 2011 and before!

    Even without relying on Google, your chance of getting discovered on YouTube alone is very high. By using the right keywords for your videos (actual phrases that your customers will use to locate your content), you can increase the odds of discovery.

    Furthermore, you can use YouTube to keep the audience's attention. Ultimately, you can turn your audience from leads into customers by building trust. Consequently, you need to also provide something valuable to your audience so that they remain interested in what you have to say. That value could be a how-to, a product demo, or a freebie found on your site.

Based on the arguments above, I believe that YouTube is beneficial to promote and expand your businesses. So, what are you waiting for? Make one now.

Adopted from: https://kickofflabs.com/blog/you-should-be-on-youtube-heres-why/ (March 15, 2019)


Answer the following questions based on the text in Activity 3.

What does the writer think about the issue?space 

  1. ....undefined 

  2. ....undefined 

W. RF

Master Teacher

Jawaban terverifikasi

Pembahasan

Pembahasan

Pertanyaannya adalah, "What does the writer think about the issue?space" atau "Apa yang penulis pikirkan tentang isu tersebut?"

Berdasarkan teks tersebut, penulis merasa bahwa Youtube sangat membantu dalam mempromosikan produk, namun tidak banyak orang yang menggunakannya. Seperti yang disebut dalam kalimat berikut ini, "This search engine has been an incredible tool for most businesses. Unfortunately, not many businesses make use of it." 

183

5.0 (3 rating)

Pertanyaan serupa

The question is based on the following text.     Have you ever read a bedtime story to your child? If you haven’t, then read this passage and I bet you will start doing it once you finish reading. Y...

15

0.0

Jawaban terverifikasi

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Produk Lainnya

Fitur Roboguru

Topik Roboguru

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

081578200000

Email info@ruangguru.com

info@ruangguru.com

Contact 02140008000

02140008000

Ikuti Kami

©2022 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia