According to passage, which of the following is not true?

Pertanyaan

Read the following text and answer the questions 1 – 10.


    The Island of Wingo is by the island of Singa. In the water around Wingo Island, there are hundreds of sharks. They are so many that the water bubbles like a whirlpool. People can only get to Wingo Island by boat. The boat has a rocket on it. The rocket takes people over the sharks and onto the island.

    Wingo Island has no sand but it has green moss. At night the moss sparkles like stars. Tall stars called Fruji grow everywhere. The Fruji tress have purple leaves at the top and yellow fruit all over them. When a fruit falls off, another tree grows in a minute.

    The Weather on Wingo Island is very hot but at twelve o’clock, everyday, it rains. Sometimes, there are windstorms. They happen when too many animals fly around at the same time.

    People who stay on Wingo Island sleep in a big-gloo. It is like an igloo but it is on long poles. It has a ladder to get up and a slide to come down. The big-gloo has a moss bed, chairs, and tables that are made of Fruji tress.

    There is no television on Wingo Island. So is the telephone and computer. It is place to listen to the leaves whispering. It is a place to lie on soft green moss and look at the clouds. It is really a place to dream.

According to passage, which of the following is not true?

  1. Wingo is an island.

  2. Many sharks are in Wingo island.

  3. The weather in Wingo Island is tropic all the time.

  4. Rain always falls in Wingo Island.

R. Rani

Master Teacher

Mahasiswa/Alumni Universitas Pakuan

Jawaban terverifikasi

Jawaban

jawaban yang benar adalah C.

Pembahasan

Kalimat "According to passage, which of the following is not true?" bermakna Menurut teks di atas, manakah dari pernyataan berikut yang tidak benar?

Dalam wacana, dapat kita ketahui bahwa Wingo adalah sebuah pulau (an island) dimana terdapat banyak hiu di sana (many shark there) dan selalu terjadi hujan di setiap harinya (rain always falls).

Sehingga dapat disimpulkan bahwa pernyataan yang tidak benar adalah The weather in Wingo Island is tropic all the time atau cuaca di Pulau Wingo beriklim tropis sepanjang waktu.

Dengan demikian, jawaban yang benar adalah C.

2rb+

5.0 (1 rating)

Pertanyaan serupa

Lightning is one of Nature’s most dangerous phenomenon. The average lightning flash could light a 100 watt light bulb for more than three months. The temperature of a lightning bolt may reach 27.760oC...

97

0.0

Jawaban terverifikasi

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Produk Lainnya

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

081578200000

Email info@ruangguru.com

info@ruangguru.com

Contact 02140008000

02140008000

Ikuti Kami

©2022 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia