Iklan

Pertanyaan

Read the following passage carefully.


    Sando has just moved to the new town. He observes his surrounding. The enviroment looks comfortable. On his first day, he meets a girl nextdoor. She has a shoulder length hair. She is a shy one. So, he introduces himself first. Although she is a shy girl, but she is a friendly new friend.

    At school he meets many new friends. Since Sando is such a bubbly boy, he quickly makes friends. His chairmate, Bara, is a nice and helpful boy. He is a pleasant boy. He lives near our school. He offers Sando to play basketball with other friends during lunch. He also introduced Sando to Galang. He is a tall boy with dark skin. Galang is a quiet boy. He does not talk much. He is one of our school basketball player. 

Write true or false based on the text! 4. Bara is the head class in Sando's new school.

Write true or false based on the text!


4. Bara is the head class in Sando's new school.

Ikuti Tryout SNBT & Menangkan E-Wallet 100rb

Habis dalam

00

:

11

:

09

:

56

Klaim

Iklan

N. Mulyandini

Master Teacher

Mahasiswa/Alumni Universitas Indonesia

Jawaban terverifikasi

Jawaban

jawaban yang tepat adalah false .

jawaban yang tepat adalah false.

Pembahasan

Soal menanyakan apakah pernyataan yang diberikan benar atau salah berdasarkan teks. Pernyataan tersebut maksudnya adalah " Bara merupakan ketua kelas di sekolah Sando yang baru" . Dalam bacaan disebutkan bahwa " His chairmate, Bara, is a nice and helpful boy" , yang menunjukkan bahwa Bara adalah teman sebangkuSando . Jadi, jawaban yang tepat adalah false .

Soal menanyakan apakah pernyataan yang diberikan benar atau salah berdasarkan teks.

Pernyataan tersebut maksudnya adalah "Bara merupakan ketua kelas di sekolah Sando yang baru".

Dalam bacaan disebutkan bahwa "His chairmate, Bara, is a nice and helpful boy", yang menunjukkan bahwa Bara adalah teman sebangku Sando.

Jadi, jawaban yang tepat adalah false.

Perdalam pemahamanmu bersama Master Teacher
di sesi Live Teaching, GRATIS!

1

Iklan

Pertanyaan serupa

From the text, we know that ____

1

5.0

Jawaban terverifikasi

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

+62 815-7441-0000

Email info@ruangguru.com

[email protected]

Contact 02130930000

02130930000

Ikuti Kami

©2025 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia