Roboguru
SD

Who is the boy in the text? Answer: ____

Pertanyaan

Read the text, and answer the questions! (Bacalah teks dan jawablah pertanyaan-pertanyaannya!)


    My name is Dion. I'm a fifth grade student at Cemerlang Elementary School. Today is Sunday, so my father takes me to a harbour. Harbour is a place on the coast where ships may moor in shelter. Of course, there are some kinds of water transportation tools at the harbour.

    There are some ships. There are two sailing ships and sailboats. They use the power of wind. Today they are primarily used for recreation and sports. There are also some cargo vessels. Cargo vessels are ships that are designed exclusive for carrying large amounts of cargo. I also see some ferries. Ferries are used for transporting people, animals, and vehicles over water in places where the bridge would be impossible to build. I feel so happy to see kinds of ships today.

Who is the boy in the text?

Answer: ____

D. Yaniar

Master Teacher

Mahasiswa/Alumni UIN Syarif Hidayatullah Jakarta

Jawaban terverifikasi

Jawaban

jawaban yang benar adalah "The boy in the text is Dion."

Pembahasan

Soal ini menanyakan siapa anak lelaki dalam teks di atas. Jawabannya dapat kita temukan di paragraf pertama pada kalimat "My name is Dion." Dengan demikian, anak lelaki dalam teks di atas adalah Dion.

Jadi, jawaban yang benar adalah "The boy in the text is Dion."

460

0.0 (0 rating)

Pertanyaan serupa

Jessica Cox suffered a rare birth defect and was born without any arms. None of the prenatal tests her mother took showed there was anything wrong with her. Not only she was born with this rare congen...

25

0.0

Jawaban terverifikasi

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Produk Lainnya

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

081578200000

Email info@ruangguru.com

info@ruangguru.com

Contact 02140008000

02140008000

Ikuti Kami

©2022 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia