Iklan

Pertanyaan

Questions 53 - 56 are based on the following passage.


    The history of the Alhambra is linked with the geographical place where it is located: Granada, Spain. On a rocky hill that is difficult to access, on the banks of the River Darro, protected by mountains and surrounded by woods, among the quarters in the city, the Alhambra rises up like an imposing castle with reddish tones in its ramparts that prevent the outside world from seeing the delicate beauty they enclose.

    Originally designed as a military area, the Alhambra became the residence of royalty and of the court of Granada in the middle of the thirteenth century, after the establishment of the Nasrid kingdom and the construction of the first palace, by the founder King Mohammed ibn Yusuf ben Nasr, better known as AI hamar.

    Throughout the thirteenth, fourteenth and fifteenth centuries, the fortress became a citadel with high ramparts and defensive towers, which housed two main areas: the military area, or Alcazaba, the barracks of the royal guard, and the medina or court city, the location of the famous Nasrid Palaces and the remains of the houses of noblemen and plebeians who lived there. There Charles V Palace, (which was built after the city was taken by the Catholic Monarchs in 1492) is also in the medina.

    The complex of. monuments also has an independent palace opposite the Alhambra, surrounded by orchards and gardens, which was where Granadine kings relaxed: the Generalife.

Source: Detik-detik Ujian Nasional Tahun Pelajaran 2018/2019

What is the writer's intention to write the text?

What is the writer's intention to write the text?

  1. To promote the tourist resort.

  2. To describe a historical place.

  3. To relate the history of a place.

  4. To tell us about a past history.

  5. To inform us about a great kingdom.

Ikuti Tryout SNBT & Menangkan E-Wallet 100rb

Habis dalam

00

:

19

:

47

:

44

Klaim

Iklan

D. Putri

Master Teacher

Mahasiswa/Alumni Universitas Negeri Yogyakarta

Jawaban terverifikasi

Jawaban

jawaban yang benar adalah B.

jawaban yang benar adalah B.

Pembahasan

Jawaban yang benar adalah B. Soal menanyakan "Apa tujuan penulis dalam membuat teks tersebut?". Untuk menjawab pertanyaan perlu diketahui isi dari teks. Teks tersebut membahas tentang sejarah Alhambra dan lokasi dari tempat tersebut. Pada paragraf pertama dijelaskan lokasi Alhambra yang berada di Granda, Spanyol diatas bukit berbatu dan sulit diakses. Selain itu, pada paragraf selanjutnya dibahas tentang kondisi lingungan yang berada disekitarnya. Dengan demikian, dapat disimpulkan bahwa teks bertujuan untuk mendeskripsikan sebuah tempat bersejarah (To describe a historical place). Jadi, jawaban yang benar adalah B.

Jawaban yang benar adalah B.

Soal menanyakan "Apa tujuan penulis dalam membuat teks tersebut?".

Untuk menjawab pertanyaan perlu diketahui isi dari teks. Teks tersebut membahas tentang sejarah Alhambra dan lokasi dari tempat tersebut. Pada paragraf pertama dijelaskan lokasi Alhambra yang berada di Granda, Spanyol diatas bukit berbatu dan sulit diakses. Selain itu, pada paragraf selanjutnya dibahas tentang kondisi lingungan yang berada disekitarnya.

Dengan demikian, dapat disimpulkan bahwa teks bertujuan untuk mendeskripsikan sebuah tempat bersejarah (To describe a historical place).

Jadi, jawaban yang benar adalah B.

Perdalam pemahamanmu bersama Master Teacher
di sesi Live Teaching, GRATIS!

3

Iklan

Pertanyaan serupa

The primary purpose of the passage is to ....

8

0.0

Jawaban terverifikasi

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

+62 815-7441-0000

Email info@ruangguru.com

[email protected]

Contact 02130930000

02130930000

Ikuti Kami

©2025 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia