Iklan

Iklan

Pertanyaan

Task 1

Read the text and answer the questions.



    Irrawaddy dolphin or pesut Mahakam is easily distinguished because of its unusually short beak, rounded head and flexible neck, which makes creases behind its head.

    The species is found in scattered areas throughout the Indo-Pacific region, occurring from the Philippines to notheastern India. The Irrawaddy dolphin can be found in the following freshwater river systems: Mahakam (Indonesia); the Ayeyarwady, previously called Irrawaddy (Burma); and finally, the Mekong (Laos, Cambodia, and Vietnam). The Irrawaddy dolphin generally inhabits coastal areas and is not found in offshore waters. 

    Irrawaddy dolphins are highly social animals. Groups of this species usually containing 3-6 individuals. they are smaller compared to pods of the other dolphins. Coming to the surface, these curious animals are known to look around and explore the surrounding area. As opposed to other dolphins, they are not very active, swimming slowly with sluggish movements.

    Irrawaddy dolphins are carnivores. The usual diet of this animal includes fish, cephalopods, and crustaceans. 

Source: http:animalia.bio/irrawaddy-dolphin

What is the text about?

What is the text about?

Iklan

F. Fadilaturrohmah

Master Teacher

Mahasiswa/Alumni Universitas Muhammadiyah Malang

Jawaban terverifikasi

Jawaban

jawaban yang tepat adalah " The text is about Irrawaddy dolphin or Pesut Mahakam."

jawaban yang tepat adalah  "The text is about Irrawaddy dolphin or Pesut Mahakam."

Iklan

Pembahasan

Perintah soal adalah menjawab soal berdasarkan bacaan. Terjemahan dari soal adalah "Tentang apakah bacaan tersebut?" Pada paragraf pertama terdapat kalimat" Irrawaddy dolphin orPesut Mahakam is easily distinguished because of its unusually short beak,.... "artinya "Lumba-lumba Irrawaddy atau Pesut Mahakam mudah dikenali karena paruhnya yang sangat pendek,...." Dari terjemahan tersebut dapat disimpulkan jika bacaan tersebut membahas tentang Irrawaddy dolphin atau Pesut Mahakam. Jadi, jawaban yang tepat adalah " The text is about Irrawaddy dolphin or Pesut Mahakam."

Perintah soal adalah menjawab soal berdasarkan bacaan.

Terjemahan dari soal adalah "Tentang apakah bacaan tersebut?"

Pada paragraf pertama terdapat kalimat "Irrawaddy dolphin or Pesut Mahakam is easily distinguished because of its unusually short beak,...." artinya "Lumba-lumba Irrawaddy atau Pesut Mahakam mudah dikenali karena paruhnya yang sangat pendek,...." Dari terjemahan tersebut dapat disimpulkan jika bacaan tersebut membahas tentang Irrawaddy dolphin atau Pesut Mahakam.

Jadi, jawaban yang tepat adalah  "The text is about Irrawaddy dolphin or Pesut Mahakam."

Perdalam pemahamanmu bersama Master Teacher
di sesi Live Teaching, GRATIS!

7

Iklan

Iklan

Pertanyaan serupa

What do they usually do?

2

0.0

Jawaban terverifikasi

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

+62 815-7441-0000

Email info@ruangguru.com

[email protected]

Contact 02140008000

02140008000

Ikuti Kami

©2024 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia