Iklan

Pertanyaan

Questions 57 - 60 are based on the following passage.


    When another old cave is discovered in the south of France, it is not usually news. Rather, it is an ordinary event. Such discoveries are so frequent these days that hardly anybody pays heed to them. However, when the Lascaux cave complex was discovered in 1940, the world was amazed. Painted directly on its walls were hundreds of scenes showing how people lived thousands of years ago. The scenes show people hunting animals, such as bison or wild cats. Other images depict birds and, most noticeably, horses, which appear in more than 300 wall images, by far outnumbering all other animals.

    Early artists drawing these animals accomplished a monumental and difficult task. They did not limit themselves to the easily accessible walls but carried their painting materials to spaces that required climbing steep walls or crawling into narrow passages in the Lascaux complex. Unfortunately, the paintings have been exposed to the destructive action of water and temperature changes, which easily wear the images away. Because the Lascaux caves have many entrances, air movement has also damaged the images inside. Although they are not out in the open air, where natural light would have destroyed them long ago, many of the images have deteriorated and are barely recognizable. To prevent further damage, the site was closed to tourists in 1963, 23 years after it was discovered.

Source:https://www.ets.org/toef/_junior/prepore/stondard_sample_questions/reading_camprehension

What is the main topic of the passage?

What is the main topic of the passage?

  1. Old caves in the south of France.

  2. Measuring the area of an old cave.

  3. Hidden prehistoric paintings.

  4. Accomplished a monumental task.

  5. Reconstruction of the damage cave.

Ikuti Tryout SNBT & Menangkan E-Wallet 100rb

Habis dalam

02

:

07

:

16

:

59

Klaim

Iklan

A. Mufida

Master Teacher

Jawaban terverifikasi

Jawaban

jawaban yang benar adalah C.

jawaban yang benar adalah C.

Pembahasan

Jawaban yang benar adalah C. Soal menanyakan "Apa topik utama teks tersebut?". Untuk menentukan topik dari teks, perlu dipahami isi dari teks tersebut. Pada paragraf pertama dijelaskan penemuan komples gua Lascaux pada tahun 1940 dimana terdapat lukisan ribuan kejadian yang menggambarkan kehidupan ribuan tahun yang lalu. Paragraf selanjutnya menjelaskan tentang letak dan keadaan lukisan yang mulai rusak karena air dan perubahan suhu. Dengan informasi tersebut, dapat disimpulkanteks membahas tentanglukisan prasejarah yang tersembunyi (Hidden prehistoric paintings). Jadi, jawaban yang benar adalah C.

Jawaban yang benar adalah C.

Soal menanyakan "Apa topik utama teks tersebut?".

Untuk menentukan topik dari teks, perlu dipahami isi dari teks tersebut. Pada paragraf pertama dijelaskan penemuan komples gua Lascaux pada tahun 1940 dimana terdapat lukisan ribuan kejadian yang menggambarkan kehidupan ribuan tahun yang lalu.

Paragraf selanjutnya menjelaskan tentang letak dan keadaan lukisan yang mulai rusak karena air dan perubahan suhu.

Dengan informasi tersebut, dapat disimpulkan teks membahas tentang lukisan prasejarah yang tersembunyi (Hidden prehistoric paintings).

Jadi, jawaban yang benar adalah C.

Perdalam pemahamanmu bersama Master Teacher
di sesi Live Teaching, GRATIS!

2

Iklan

Pertanyaan serupa

The main idea of the passage above is .... (KISI-KISI SBMPTN 2021)

1

0.0

Jawaban terverifikasi

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

+62 815-7441-0000

Email info@ruangguru.com

[email protected]

Contact 02130930000

02130930000

Ikuti Kami

©2025 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia