Iklan

Pertanyaan

    Nowadays, our lives are practically dependent on the Information Communications Technolog y (ICT) Data from the Communications and Information Ministryshows that Internet users in Indonesia increasedfrom 74 million people in 2013 to 111 million in 2014. In Indonesia, Internet burst has been mainly used for accessing social media. Indonesia ranked third among countries with the highest number of Facebook users, below the U.S and India.

    The popularity ofthe Internet and social media unfortunately has not extended to the education sector.ICT has not become a backbone of improving the country's competitiveness through education. The Ministry of Education and Culture recorded that only about 50 percent of the 234,919 primary and secondary schools in Indonesia had access to the Internet in mid 2014.

    Advancement of ICT should ideally be able to revolutionize education. Technology brings new sources of learning beyond teachers. Moreover, the divide between students and subjects is further narrowed by the availability of educational content through ICT. A revolution in education is also possible through ICT as students can learn at the appropriate speed according to their capacity. Interactive digital content allows students to pick particular topics that they want to explore more. In a nutshell, there is a democratization of the learning process.

    Unfortunately, it is still a long road to revolutionize education in Indonesia through ICT. In addition to building technology infrastructure across the country's island, ICT literacy for teachers, parents and students is also of importance. Without it, we are constrained from reaping the full benefits of ICT in education.

(Adapted from: http://www. thejakartapast.com/ news/20 15/08/03/new-o/d-trend-education.html)

What does the passage mainly deal with?

What does the passage mainly deal with?

  1. the access to ICT for Indonesian students

  2. the positive impact of ICT on modern life

  3. the use of ICT in education

  4. the benefits of ICT for life

  5. ICT and modern life

Ikuti Tryout SNBT & Menangkan E-Wallet 100rb

Habis dalam

00

:

00

:

48

:

23

Klaim

Iklan

N. Puspita

Master Teacher

Jawaban terverifikasi

Jawaban

jawaban yang benar adalah C.the use of ICT in education .

jawaban yang benar adalah C. the use of ICT in education.

Pembahasan

Pembahasan
lock

Soal menanyakan hal apa yang dibicarakandalamteks yang tersedia. Paragraf pertama teks menjelaskan tentang penggunaan Teknologi Informasi Komunikasi (TIK) atau Information Communications Technology (ICT) di Indonesia. Paragraf kedua menjelaskan tentang penggunaan TIK dalam bidang pendidikan di Indonesia. Paragraf ketiga menyebutkan tentang pentingnya kemajuanTIK untuk mendukung revolusi pendidikan. Sedangkan paragraf keempat menjelaskan hambatan yang dihadapi dalam revolusi pendidikan melalui TIK. Berdasarkan ide pokok yang terkandung dari keempat paragraf, dapat disimpulkan bahwa yang dijelaskan dalam teks tersebut adalah penggunaan teknologi informasi komunikasi dalam bidang pendidikan. Jadi, jawaban yang benar adalah C.the use of ICT in education .

Soal menanyakan hal apa yang dibicarakan dalam teks yang tersedia.

Paragraf pertama teks menjelaskan tentang penggunaan Teknologi  Informasi Komunikasi (TIK) atau Information Communications Technology (ICT) di Indonesia.

Paragraf kedua menjelaskan tentang penggunaan TIK dalam bidang pendidikan di Indonesia.

Paragraf ketiga menyebutkan tentang pentingnya kemajuan TIK untuk mendukung revolusi pendidikan.

Sedangkan paragraf keempat menjelaskan hambatan yang dihadapi dalam revolusi pendidikan melalui TIK. 

Berdasarkan ide pokok yang terkandung dari keempat paragraf, dapat disimpulkan bahwa yang dijelaskan dalam teks tersebut adalah penggunaan teknologi informasi komunikasi dalam bidang pendidikan.

Jadi, jawaban yang benar adalah C. the use of ICT in education.

Perdalam pemahamanmu bersama Master Teacher
di sesi Live Teaching, GRATIS!

7

Iklan

Pertanyaan serupa

The text mainly discusses ...

1

0.0

Jawaban terverifikasi

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

+62 815-7441-0000

Email info@ruangguru.com

[email protected]

Contact 02140008000

02140008000

Ikuti Kami

©2025 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia