What can we learn from the text?

Pertanyaan

Read the following text and answer the question!


    Many years ago in a small Indian village, there lived a farmer who owed a sum of money to the village money lender. The money lender, who was old and ugly, love the farmer's beautiful daughter. He wanted to marry her. 

   The money lender told them he would put a small black stone and a white stone into an empty money bag. Then the girl would have to pick one stone from the bag. If she picked the black stone, she would become, his wife and his father's debt would be forgiven. If she picked the white stone, she need no marry him and her father's debt would still be forgiven. If she refused to pick a stone, her father would be thrown into the jail.

    The next day, they were on the farmer's garden. The moneylender bent over to pick up two stones. As he picked them up, the sharp-eyed girl noticed that he had picked up two black stones and put them into bag. Then he asked the girl to pick one of the stones from the bag. 

    The girl put her hand into the bag and took a stone. Without looking at it, she fell it down among other white and black stones. 

    "Oh, how clumsky of me!" She said, "But never mind, if you look into the bag for the one that is left, you will be able to tell which stone I picked."

    The money lender didn't dare to take the other stones as he didn't want other people knew his dishonesty. Finally the girl was free and the farmer didn't need to give the money back. 

What can we learn from the text?

D. Enty

Master Teacher

Jawaban terverifikasi

Jawaban

jawaban yang benar adalah we need to be honest in our life.

Pembahasan

Pembahasan

Soal di atas menanyakan apa ang dapat kita pelajari dari cerita di atas (What can we learn from the text?). Jenis soal ini adalah jenis soal implied detail question atau pertanyaan dengan cara menarik kesimpulan dari satu pernyataan khusus atau dari keseluruhan isi dalam bacaan. Pelajaran yang dapat diambil atau moral value dari cerita di atas adalah bahwa kita sebagai manusia harus selalu berpegang teguh pada kejujuran, karena bersikap jujur (being honest) adalah salah satu sikap terpuji dan akan membawa kita selalu kepada kebaikan. 

Dengan demikian, jawaban yang benar adalah we need to be honest in our life.

1rb+

0.0 (0 rating)

Pertanyaan serupa

Read the story in Assignment 3 again. Then choose the correct answers. Which of the following is the correct structure of the story?

196

5.0

Jawaban terverifikasi

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Produk Lainnya

Fitur Roboguru

Topik Roboguru

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

081578200000

Email info@ruangguru.com

info@ruangguru.com

Contact 02140008000

02140008000

Ikuti Kami

©2022 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia