Iklan

Iklan

Pertanyaan

Prediksi 2 TPS


    Rivalry among businesses and service industries is called competition. This feature of a market economy encourages business to improve their goods and services, keep their prices affordable, and offer new products to attract more buyers.

    There are four basic types of competition in business that form a continuum from pure competition through monopolistic competition and oligopoly to monopoly. At one end of the continuum, pure competition results when every company has a similar product. Companies that deal in commodities such as wheat or corn are often involved in pure competition. In pure competition, it is often the ease and efficiency of distribution that influences purchase.

    In contrast, in monopolistic competition, several companies may complete for the sale of items that may be substituted.  The classic example of monopolistic competition is coffee and tea. If the prices of cone perceived 35 too high, consumers may begin to purchase the ether Coupons and other discounts are often used as apart of a marketing strategy to influence sales.

    Oligopoly occurs when a few companies dominate the sales of product or service. For example, only five airline carriers control more than 70% of tikes sales in the United States. In Oligopoly, serious competition is not considered desirable because it would result in reduced revenue for every company in the group. Although price wars do occur in which all companies offer substantial savings for customers a somewhat similar tendency to raise prices simultaneously is also usual

    Finally, monopoly occurs when only one firm Sells the product. Some monopoles have been tolerated for producers of goods and services that have been considered basic or essential inching electricity and water In these cases, it is government control rather than competition that protects and
Influences sales. The following chart represents the competition continuum.

(Taken from: BARRON'S Practice Exercises for The TOEFL 6th Edition, 2007)

What can be inferred from the passage?

What can be inferred from the passage?

  1. monopoly is the most popular type of competition among the other three

  2. giving discounts is one of the way in pure competition

  3. oligopoly is type of competition which is less used by businessmen

  4. monopoly may happen if there is only one product to be sold

  5. there is a tendency of increasing the amount of product in monopolistic competition

Iklan

N. Puspita

Master Teacher

Jawaban terverifikasi

Jawaban

jawaban yang benar adalah C.

jawaban yang benar adalah C. 

Iklan

Pembahasan

Pembahasan

Jawaban yang benar adalah C. Perintah pada soal adalah menjawab pertanyaan berdasarkan bacaan. Terjemahan dari soal adalah "Apa yang dapat disimpulkan dari perikop tersebut?" Pada bacaan terdapat kalimat " In oligopoly, serious competitionis not considered desirable because it would result in reduced revenue for everycompany in the group", yang artinya "Dalam oligopoli, persaingan yang serius tidak dianggap diinginkan karena akan mengakibatkan penurunan pendapatan untuk setiap perusahaan dalam grup". Dari kalimat tersebut simpulan yang dapat diambil dari bacaan adalaholigopoli merupakan jenis persaingan yang kurang dimanfaatkan oleh pelaku usaha atau " oligopoly is type of competition which is less used by businessmen". Jadi, jawaban yang benar adalah C.

Jawaban yang benar adalah C.

Perintah pada soal adalah menjawab pertanyaan berdasarkan bacaan. Terjemahan dari soal adalah "Apa yang dapat disimpulkan dari perikop tersebut?"

Pada bacaan terdapat kalimat "In oligopoly, serious competition is not considered desirable because it  would result in reduced revenue for every company in the group", yang artinya "Dalam oligopoli, persaingan yang serius tidak dianggap diinginkan karena akan mengakibatkan penurunan pendapatan untuk setiap perusahaan dalam grup". 

Dari kalimat tersebut simpulan yang dapat diambil dari bacaan adalah oligopoli merupakan jenis persaingan yang kurang dimanfaatkan oleh pelaku usaha atau "oligopoly is type of competition which is less used by businessmen".

Jadi, jawaban yang benar adalah C. 

Konsep Kilat General Information (NEW!)

Bedah Tipe Soal General Information (NEW!)

Konsep Kilat Specific Information (NEW!)

Bedah Tipe Soal Specific Information (NEW!)

Konsep Kilat Implied Information (NEW!)

413

Iklan

Iklan

Pertanyaan serupa

The author would apparently agree on the idea that ....

128

5.0

Jawaban terverifikasi

Iklan

Iklan

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Fitur Roboguru

Topik Roboguru

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

081578200000

Email info@ruangguru.com

info@ruangguru.com

Contact 02140008000

02140008000

Ikuti Kami

©2022 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia