Iklan

Iklan

Pertanyaan

Practice the following dialogue. Then answer the questions!


Edward: I heard that there was a big storm hitting your region.

Rick: That's right. The storm destroyed the storage room that my father had built.

Edward: How was the situation at that time?

Rick: My father had just left for work when the storm came. We heard a loud noise outside, so my mom and I ran out of the house. We hid in the bunker.

Edward: Your house had a bunker?

Rick: Yes. There had been a bunker before I moved to the house.

Edward: So, when did you come out of the bunker?

Rick: After half an hour. When we came out of the bunker, the storm had gone. All my neighbors were in front of their house. They were afraid to enter the house. After an hour, the condition had been stable, we entered the house.

Edward: What about your father?

Rick: When he arrived at his office, his co-workers had gathered outside.

Edward: You must be frightened at that time

Rick: Of course. I will never forget this happening.

Was Rick's father at home when the storm hit the region?

Was Rick's father at home when the storm hit the region?

Iklan

D. Danti

Master Teacher

Jawaban terverifikasi

Jawaban

jawaban yang benar adalah "No, he was not".

jawaban yang benar adalah "No, he was not".

Iklan

Pembahasan

Pembahasan

Jawaban soal ini adalah "No, he was not". Perintah pada soal adalah menjawab pertanyaan berdasarkan bacaan. Terjemahan dari soal adalah "Apakah ayah Rick ada di rumah saat badai melanda wilayah itu?" Pada dialog terdapat kalimat "My father had just left for work when the storm came" yang artinya "Ayah saya baru saja berangkat kerja ketika badai datang,". Dari terjemahan, dapat disimpulkan jika ayah Rick tidak ada dirumah saat badai dirumah atau Rick's father was not at home. Dengan demikian, jawaban yang benar adalah "No, he was not".

Jawaban soal ini adalah "No, he was not".

Perintah pada soal adalah menjawab pertanyaan berdasarkan bacaan. Terjemahan dari soal adalah "Apakah ayah Rick ada di rumah saat badai melanda wilayah itu?"

Pada dialog terdapat kalimat "My father had just left for work when the storm came" yang artinya "Ayah saya baru saja berangkat kerja ketika badai datang,". 

Dari terjemahan, dapat disimpulkan jika ayah Rick tidak ada dirumah saat badai dirumah  atau Rick's father was not at home.

Dengan demikian, jawaban yang benar adalah "No, he was not".

157

Iklan

Iklan

Pertanyaan serupa

Last holiday I visited a sheep station. I helped in the shearing sheds in the yards. On the first day the Merino withers were crutched. I helped by sweeping up after picking up the wool pieces. Sheare...

87

0.0

Jawaban terverifikasi

Iklan

Iklan

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Fitur Roboguru

Topik Roboguru

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

081578200000

Email info@ruangguru.com

info@ruangguru.com

Contact 02140008000

02140008000

Ikuti Kami

©2022 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia