Iklan

Iklan

Pertanyaan

4. SOAL SIMAK Ul- REFERENSI 2021

    Strategic flooding is a highly risky tactic. It can only be successful if there's a well-thought-out backup plan and a plan for fast repairs. Flood can result in loss of life and damage homes and businesses, and when the water remains inland for a long time, it can change the landscape through erosion and deposition, forming new tidal channels and creeks.

    During the Eighty Years War, as the Spanish army fought to recapture territory in what is now northern Belgium and southwestern Netherland in the late sixteenth century, the Dutch rebels led by William of Orange decided to use the low-lying, flood-prone landscape to their advantage. In an attempt to liberate Bruges, Ghent and Antwerp from Spanish dominance and defend their territory, the rebels destroyed seawalls at strategic places from 1584 to 1586 to cause deliberate, large-scale floods.

    The area flooded during the Eighty Years War became part of strategic line of defense and remained inundated for more than 100 years in some places, with profound consequences for the landscape. The plan got completely out of hand, and it came at the expense of the countryside of northtern Landers, now Zeeland Flanders.

    After water receded, a thick layer of clay covered all remnants of buildings and roads in the area. As sea water was used, soil salinity increased, affecting agricultural yields, being as damaging as floods caused by heavy rainfall or storm surges.

This passage would probably be assigned reading in which of the following course?

This passage would probably be assigned reading in which of the following course?

  1. Disaster management

  2. Defense and security

  3. Risk management

  4. Geography

  5. Geology

Iklan

A. Kencana

Master Teacher

Jawaban terverifikasi

Jawaban

jawaban yang tepat adalah B. Defense and security.

jawaban yang tepat adalah B. Defense and security.

Iklan

Pembahasan

Pembahasan
lock

Terjemahan soal yaitu, "Teks ini mungkin akan ditugaskan untuk dibaca pada kelas apa?". Petunjuk jawaban dapat dilihat pada kutipan teks berikut: Strategic flooding is a highly risky tactic. It can only be successful if there's a well-thought-out backup plan and a plan for fast repairs. (Paragraf 1) (Banjir strategis adalah taktik yang sangat berisiko. Itu hanya bisa berhasil jika ada cadangan yang dipikirkan dengan perencanaan yang matang dan rencana perbaikan cepat.) During the Eighty Years War, as the Spanish army fought to recapture territory in what is now northern Belgium and southwestern Netherland in the late sixteenth century, the Dutch rebels led by William of Orange decided to use the low-lying, flood-prone landscape to their advantage . (Paragraf 2) (Selama Perang Delapan Puluh Tahun, ketika tentara Spanyol berjuang untuk merebut kembali wilayah di tempat yang sekarang disebut Belgia utara dan Belanda barat daya pada akhir abad keenam belas, pemberontak Belanda yang dipimpin oleh William of Orange memutuskan untuk menggunakan dataran rendah, daerah rawan banjir untuk keuntungan mereka.) Kutipan tersebut membicarakan tentang taktik banjir dalam "Peperangan 80 Tahun". Berdasarkan hal tersebut, teks ini kemungkinan dibaca pada kelas pertahanan dan keamanan ( defence and security ). Jadi, jawaban yang tepat adalah B. Defense and security.

Terjemahan soal yaitu, "Teks ini mungkin akan ditugaskan untuk dibaca pada kelas apa?".

Petunjuk jawaban dapat dilihat pada kutipan teks berikut:

  • Strategic flooding is a highly risky tactic. It can only be successful if there's a well-thought-out backup plan and a plan for fast repairs. (Paragraf 1) (Banjir strategis adalah taktik yang sangat berisiko. Itu hanya bisa berhasil jika ada cadangan yang dipikirkan dengan perencanaan yang matang dan rencana perbaikan cepat.)
  • During the Eighty Years War, as the Spanish army fought to recapture territory in what is now northern Belgium and southwestern Netherland in the late sixteenth century, the Dutch rebels led by William of Orange decided to use the low-lying, flood-prone landscape to their advantage. (Paragraf 2) (Selama Perang Delapan Puluh Tahun, ketika tentara Spanyol berjuang untuk merebut kembali wilayah di tempat yang sekarang disebut Belgia utara dan Belanda barat daya pada akhir abad keenam belas, pemberontak Belanda yang dipimpin oleh William of Orange memutuskan untuk menggunakan dataran rendah, daerah rawan banjir untuk keuntungan mereka.)

Kutipan tersebut membicarakan tentang taktik banjir dalam "Peperangan 80 Tahun".

Berdasarkan hal tersebut, teks ini kemungkinan dibaca pada kelas pertahanan dan keamanan (defence and security).

Jadi, jawaban yang tepat adalah B. Defense and security.

Perdalam pemahamanmu bersama Master Teacher
di sesi Live Teaching, GRATIS!

44

Iklan

Iklan

Pertanyaan serupa

The author would apparently agree on the idea that ....

12

5.0

Jawaban terverifikasi

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

+62 815-7441-0000

Email info@ruangguru.com

info@ruangguru.com

Contact 02140008000

02140008000

Ikuti Kami

©2024 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia