RoboguruRoboguru
SD

The topic discussed in the passage is ....

Pertanyaan

Read the text and answer the question.


    People who stay in education for longer appear to have a better ability to compensate for the effects of dementia on the brain, a study suggests. The UK and Finnish teams found those with more education were as likely to show the signs of dementia in their brains at death as those with less. But they were less likely to have displayed symptoms during their lifetime, the study in brain said, Experts said scientists now had to find out why the effect occurred.
    Over the past decade, studies on dementia have consistently shown that the more time someone spends in education, the lower the risk of dementia will be. But studies have been unable to show whether or not education - which is linked to higher socioeconomic status and a healthier lifestyle - protects the brain against dementia.
    The researchers in this study examined the brains of 872 people who had been part of three large aging studies. Before their deaths they had also completed questionnaires about their education, The researchers found that more education makes people better able to cope with changes in the brain associated with dementia. It also showed that, for each year spent in education, there was an 11%
decreased risk of developing dementia.
    In addition, the researchers used data from the Eclipse collaboration, which combines the three European population-based longitudinal studies of aging from the UK and Finland which have assessed people for up to 20 years. This is the largest study ever confirm that hitting the books could help people fight the symptoms. What is needed now is more research to find out why an education can make more ‘dementia resistant.”
    Rebecca Wood, chief executive of the Alzheimer’s Research Trust, said:” During dementia, proteins build up in the brain and nerve cells become damaged. This research suggests that education Is not able to stop the damage but enables the brain to cope better and alleviate its impact.”

The topic discussed in the passage is ....

N. Puspita

Master Teacher

Jawaban terverifikasi

Jawaban

jawaban yang tepat adalah "education can influence the effect of dementia symptoms on the brain".

Pembahasan

Soal meminta untuk menjawab pertanyaan bedasarkan teks. Terjemahan soal adalah "Topik yang didiskusikan pad bacaan adalah ____.

Pada bacaan terdapat kalimat "People who stay in education for longer appear to have better ability to compensate for the effects of dementia on the brain, a study suggests" yang artinya "Orang yang yang berpendidikan lebih lama, tampaknya memiliki kemampuan yang lebih baik untuk mengkompensasi efek demensia pada otak, berdasarkan penelitian"

Dari terjemahan ini, dapat disimpulkan jika topik dari bacaan adalah pendidikan dapat mempengaruhi terhadap efek gejala dimensia pada otak atau "education can influence the effect of dementia symptoms on the brain".

Jadi, jawaban yang tepat adalah "education can influence the effect of dementia symptoms on the brain".

46

0.0 (0 rating)

Pertanyaan serupa

What event or history is described in the text above?

321

0.0

Jawaban terverifikasi

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Produk Lainnya

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

081578200000

Email info@ruangguru.com

info@ruangguru.com

Contact 02140008000

02140008000

Ikuti Kami

Β©2022 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia