Roboguru

The text is mainly about ____.

Pertanyaan

Read the following text. Then, answer the questions.


    Karen is a talented young musician. She can play the violin very well. She has performed solo or in groups in many events. Her performance has enchanted the audience. No wonder! She has played the violin since she was a child.

    When she was a child, she was enchanted by violinists while performing in an orchestra. She was amazed how those violinists moved their hands up and down playing the instrument synchronously. The sound produced was calming. Then, she asked her father to buy her a violin. So, at the age of six she attended a music course for the first time, and she felt so excited Her first tutor said to her parents that Karen was very talented as she could learn all the materials faster than other students. No wonder, she has won several awards and trophies so far. She was awarded the most talented young musician in 2017 when she was only twelve years old.

    Recently she is interested to learn playing the piano. She has attended a music course on playing the piano for three months and she has been able to play simple songs.

The text is mainly about ____.

Pembahasan Video:

Pembahasan:

Soal meminta untuk melengkapi pernyataan berdasarkan teks.

Terjemahan dari soal adalah "Bahasan utama pada bacaan tentang ____".

Pada paragraf pertama terdapat kalimat "Karen is a talented young musician" yang artinya "Karen adalah seorang musisi yang bertalenta". Pada kalimat pertama paragraf ke-2, terdapat kalimat "She was enchanted by violinists while performing in an orchestra" yang artinya "dia terpesona oleh pemain biola saat tampil di orkestra". Kemudian pada paragraf terakhir terdapat kalimat "She is interested to learn playing the piano" yang artinya "dia tertarik untuk belajar bermain piano".

Dari terjemahan ini, dapat disimpulkan jika pembahasan utama pada bacaan ini adalah tentang talenta Karen atau Karen's talent.

Jadi, jawaban untuk soal adalah Karen's talent.

Jawaban terverifikasi

Dijawab oleh:

N. Puspita

Terakhir diupdate 11 Oktober 2021

Roboguru sudah bisa jawab 91.4% pertanyaan dengan benar

Tapi Roboguru masih mau belajar. Menurut kamu pembahasan kali ini sudah membantu, belum?

Membantu

Kurang Membantu

Apakah pembahasan ini membantu?

Belum menemukan yang kamu cari?

Post pertanyaanmu ke Tanya Jawab, yuk

Mau Bertanya

Pertanyaan serupa

What happened to Maya?

0

Roboguru

From the dialog we know that ____.

0

Roboguru

What can we infer from the dialog?

0

Roboguru

Why is Arsyad late?

0

Roboguru

Answer the following questions based on the dialog in Activity 1. What are the speakers talking about?

1

Roboguru

Roboguru sudah bisa jawab 91.4% pertanyaan dengan benar

Tapi Roboguru masih mau belajar. Menurut kamu pembahasan kali ini sudah membantu, belum?

Membantu

Kurang Membantu

Apakah pembahasan ini membantu?

Belum menemukan yang kamu cari?

Post pertanyaanmu ke Tanya Jawab, yuk

Mau Bertanya

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Produk Ruangguru

Produk Lainnya

Hubungi Kami

Ikuti Kami

©2021 Ruangguru. All Rights Reserved