Iklan

Pertanyaan

Read the text and answer the question.

    Long ago an old woman and her son lived in a small village. Har son was called Malin Kundang. They were very poor but they loved each other very much. 

    One day, Malin Kundang told his mother that he would go to town and work there. At first, his mother didn't allow him, finally she let him go with tears. 

    Malin Kundang worked hard in a big town. And in a short time he became a rich man. However, he completely forgot his poor old mother. Some years later, he sailed to a harbour near his village.  When his mother heard about this news, she came to meet him. 

    Malin Kundang pretended not to know her. He said “You are not my mother! Go away!". His mother became very sad. And before she went, she said “Oh, Malin Kundang .... you're a wicked son. You will never be safe! You and your money will change into stonel!".

    Some days later his ship left the harbour. The sea had come. But, when he reach the open sea, there was a great storm. The ship was thrown. Malin Kundang and his money changed into a stone. Now, people called it Batu Si Malin Kundang. We can see it from Air Manis, a village on the coast of the West Sumatera, near Padang.

The similar meaning with the word "allow" in paragraph 2 is ...

The similar meaning with the word "allow" in paragraph 2 is ...

  1. meet

  2. give

  3. apology

  4. permit

Ikuti Tryout SNBT & Menangkan E-Wallet 100rb

Habis dalam

01

:

15

:

39

:

54

Klaim

Iklan

N. Mulyandini

Master Teacher

Mahasiswa/Alumni Universitas Indonesia

Jawaban terverifikasi

Jawaban

jawaban yang benar adalah D.

jawaban yang benar adalah D.

Pembahasan

Pembahasan
lock

Soal menanyakankata yang memiliki makna sama dengan allow . Kata kerja allow dalam paragraf kedua memiliki makna mengijinkan. Arti dari pilihan jawabanyang tersedia adalah: A. meet = bertemu B. give = memberi C. apology = meminta maaf D. permit = mengijinkan Dapat diketahui kata yang memiliki makna sama dengan kata kerja allow adalah permit atau mengijinkan. Jadi, jawaban yang benar adalah D.

Soal menanyakan kata yang memiliki makna sama dengan allow.

Kata kerja allow dalam paragraf kedua memiliki makna mengijinkan.

Arti dari pilihan jawaban yang tersedia adalah:
A. meet = bertemu
B. give = memberi
C. apology = meminta maaf
D. permit = mengijinkan

Dapat diketahui kata yang memiliki makna sama dengan kata kerja allow adalah permit atau mengijinkan.

Jadi, jawaban yang benar adalah D.

Perdalam pemahamanmu bersama Master Teacher
di sesi Live Teaching, GRATIS!

1

Iklan

Pertanyaan serupa

Read the text thoroughly to answer the following questions! Because they were bad luck for the kingdom. She was exhausted and slept. She would become his wife at all times. Suddenly. ...

1

5.0

Jawaban terverifikasi

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

+62 815-7441-0000

Email info@ruangguru.com

[email protected]

Contact 02130930000

02130930000

Ikuti Kami

©2025 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia