Iklan

Pertanyaan

The question is based on the following passage. Some parents get a little squeamish about parental monitoring. They are questioning themselves: am I invading my teen's privacy? The answer is NO. Parents absolutely have the right to know and monitor what their teen is doing on social media. Here are some reasons for every parent to start monitoring their child's social media activity. This first reason is to avoid being cyberbullied. (1) If your child is the one who is bullied, they may be reluctant to let you know, so they keep it to themselves. (2) It reallyaffects them negatively. (3) In some cases, the child can be depressed and commit suicide. (4) Cyberbullying leaves a digital footprint – a record that can prove useful and provide evidence to help stop the abuse. (5) By viewing their interactions on social media, you would know whether or not your child is cyberbullied. The second one is to get away from online predators. Predators don’t only exist in real life, but also on social media. They are called online predators. They can find their prey easily on social media before finally abusing the targets sexually. Thus, parents should check through their children’s messages on social media sites to see who they’re corresponding with. Last but not least, it’s important to set limits of being on screen time for your children. Otherwise, they might spend most of their time on it. By monitoring what your child is doing, you’ll be able to have a better idea of how much time they’re spending on social media. Set up realistic rules for everyone in the family so that internet time is limited. When you know what your child is doing, you’ll have an easier time creating and enforcing limits. How arethe second and the third paragraphs related?

The question is based on the following passage.
 

    Some parents get a little squeamish about parental monitoring. They are questioning themselves: am I invading my teen's privacy? The answer is NO. Parents absolutely have the right to know and monitor what their teen is doing on social media. Here are some reasons for every parent to start monitoring their child's social media activity.

   This first reason is to avoid being cyberbullied. (1) If your child is the one who is bullied, they may be reluctant to let you know, so they keep it to themselves. (2) It really affects them negatively. (3) In some cases, the child can be depressed and commit suicide. (4) Cyberbullying leaves a digital footprint – a record that can prove useful and provide evidence to help stop the abuse. (5) By viewing their interactions on social media, you would know whether or not your child is cyberbullied.

    The second one is to get away from online predators. Predators don’t only exist in real life, but also on social media. They are called online predators. They can find their prey easily on social media before finally abusing the targets sexually. Thus, parents should check through their children’s messages on social media sites to see who they’re corresponding with. 

   Last but not least, it’s important to set limits of being on screen time for your children. Otherwise, they might spend most of their time on it. By monitoring what your child is doing, you’ll be able to have a better idea of how much time they’re spending on social media. Set up realistic rules for everyone in the family so that internet time is limited. When you know what your child is doing, you’ll have an easier time creating and enforcing limits.
 

How are the second and the third paragraphs related?

  1. Both explain how and why cybercrimes happen on social media.

  2. Both paragraphs argues the importance of parental monitoring.

  3. Both paragraphs present the role of parents in monitoring their teen's growth.

  4. Both paragraphs emphasize the reasons why should invade children's privacy.

  5. Both paragraphs provide detail information about teens' common activites on social media.

Ikuti Tryout SNBT & Menangkan E-Wallet 100rb

Habis dalam

02

:

11

:

08

:

44

Klaim

Iklan

S. Selena

Master Teacher

Jawaban terverifikasi

Jawaban

jawaban yang tepat adalah B.

jawaban yang tepat adalah B.

Pembahasan

Soal menanyakan keterkaitan ide pada paragraf 2 dan 3. Paragraf kedua membahas alasan pertama pentingnya pengawasan penggunaan gawai pada anak olehorang tua, yaitu untuk menghindari terjadinya perundungan dunia maya . Paragraf kedua membahas alasan yang kedua, yaitu untuk menghindarkan anak dari predator dunia maya. Kedua paragraf sama-sama membahas alasan pentingnya pengawasan penggunaan gawai pada anak olehorang tua ( Both paragraphs argues the importance of parental monitoring ). Pilihan A tidak tepat karena gagasan utama kedua paragraf bukan penyebab dan proses terjadinya kejahatan dunia maya. Pilihan Ctidak tepat karena kedua paragraf tersebut tidak membahas pentingnya peran orang tua dalam mengawasi perkembangan anak remaja mereka. Pilihan D tidak tepat karena paragraf tersebut tidak membahas alasan orang tua harus menginvasi privasi anak mereka. Mengawasi penggunaan dan aktivitas anak di media sosial bukan berarti menginvasi privasi anak. Hal ini disebutkan pada paragraf yang pertama. Pilihan E tidak tepat karena gagasan utama kedua paragraf tersebut bukan aktivitas yang umumnya dilakukan remaja di media sosial. Dengan demikian, jawaban yang tepat adalah B.

Soal menanyakan keterkaitan ide pada paragraf 2 dan 3.

Paragraf kedua membahas alasan pertama pentingnya pengawasan penggunaan gawai pada anak oleh orang tua, yaitu untuk menghindari terjadinya perundungan dunia maya.

Paragraf kedua membahas alasan yang kedua, yaitu untuk menghindarkan anak dari predator dunia maya.

Kedua paragraf sama-sama membahas alasan pentingnya pengawasan penggunaan gawai pada anak oleh orang tua (Both paragraphs argues the importance of parental monitoring). 

Pilihan A tidak tepat karena gagasan utama kedua paragraf bukan penyebab dan proses terjadinya kejahatan dunia maya.

Pilihan C tidak tepat karena kedua paragraf tersebut tidak membahas pentingnya peran orang tua dalam mengawasi perkembangan anak remaja mereka.

Pilihan D tidak tepat karena paragraf tersebut tidak membahas alasan orang tua harus menginvasi privasi anak mereka. Mengawasi penggunaan dan aktivitas anak di media sosial bukan berarti menginvasi privasi anak. Hal ini disebutkan pada paragraf yang pertama.

Pilihan E tidak tepat karena gagasan utama kedua paragraf tersebut bukan aktivitas yang umumnya dilakukan remaja di media sosial.

Dengan demikian, jawaban yang tepat adalah B.

Perdalam pemahamanmu bersama Master Teacher
di sesi Live Teaching, GRATIS!

1

Iklan

Pertanyaan serupa

The question is based on the following passage. Some parents get a little squeamish about parental monitoring. They are questioning themselves: am I invading my teen's privacy? The answer is NO. ...

3

0.0

Jawaban terverifikasi

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

+62 815-7441-0000

Email info@ruangguru.com

[email protected]

Contact 02130930000

02130930000

Ikuti Kami

©2025 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia