Iklan

Pertanyaan

Question 9 - 12 are based on the following passage.


    The spotted hyena, or Crocuta crocuta, found throughout sub-Saharan Africa, is, contrary to popular belief, one of nature's fiercest. Some early tribes mistook the hyena's distinctive call, which some have equated to hysterial human laughter, for the cries of lost souls, while many others associated the animal with the lords of the underworld. In modern movies, the hyena has most often been caricatured as a buffoon-like creature or villain, preying on the weak. These beliefs have led to the common fallacy that the hyena is primarily a scavenger. The reality, however, is that hyenas are predators and scavengers only through need.

    Hyena physiology may look comical, but it is designed for pure power. It has been postulated that the laws of a fully-grown hyena are potentially capable of exerting a bite force of 1,000 pounds which would give it one of he most powerful grips in the animal world. Hyena's heart is equally powerful, enabling an adult to run at a steady rate of six miles per hour, with bursts of up to thirty miles per hour. In the wild, hyenas end to hunt in packs led by a matriarch and have been known to bring down animals as large as the Cape buffalo. It seems that, in the case of the hyena, appearances can certainly be deceiving.

The passage best supports the claim that the author of the passage believes the hyena to be ....

The passage best supports the claim that the author of the passage believes the hyena to be ....

  1. a commonly misunderstood deadly predator.

  2. prone to scavenging for meals whenever possible.

  3. associated with the lords of the underworld.

  4. with an inappropriate cry.

  5. built more for speed than for endurance.

Ikuti Tryout SNBT & Menangkan E-Wallet 100rb

Habis dalam

02

:

17

:

10

:

57

Klaim

Iklan

D. Putri

Master Teacher

Mahasiswa/Alumni Universitas Negeri Yogyakarta

Jawaban terverifikasi

Jawaban

jawaban yang benar adalah A.

jawaban yang benar adalah A.

Pembahasan

Jawaban yang benar adalah A. Soal menanyakan "Teks tersebut mendukung pendapat penulis bahwa hyena adalah ____." Pada teks dijelaskan bahwa hyena sering kali dianggap lucu dan tidak mengancam, namun sebaliknya hyena adalah hewan predator yang sangat kuat (Hyena physiology may look comical, but it is designed for pure power, paragraf 2). Selain itu, dijelaskan "a commonly misunderstood deadly predator." artinya "predator mematikan yang sering disalah artikan." Jadi, jawaban yang benar adalah A.

Jawaban yang benar adalah A.

Soal menanyakan "Teks tersebut mendukung pendapat penulis bahwa hyena adalah ____."

Pada teks dijelaskan bahwa hyena sering kali dianggap lucu dan tidak mengancam, namun sebaliknya hyena adalah hewan predator yang sangat kuat (Hyena physiology may look comical, but it is designed for pure power, paragraf 2).

Selain itu, dijelaskan "a commonly misunderstood deadly predator." artinya "predator mematikan yang sering disalah artikan."

Jadi, jawaban yang benar adalah A.

Perdalam pemahamanmu bersama Master Teacher
di sesi Live Teaching, GRATIS!

1

Iklan

Pertanyaan serupa

The author implies that all of the following statements about duplicate artifacts are true, except ....

1

0.0

Jawaban terverifikasi

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

+62 815-7441-0000

Email info@ruangguru.com

[email protected]

Contact 02130930000

02130930000

Ikuti Kami

©2025 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia