Iklan

Iklan

Pertanyaan

Question 61-64 are based on the following passage. 


    While Chester Barnards assertions about management proved unconventional for the 1900s, they are sage guidelines that still remain relevant today. His book, Functions of the Executive, which was published in 1938, outlined a suggested corporate communication system and also set forth theories on authority and incentives. 

    His theory on authority depended on the direct report as well as the manager. Up until this time, certain schools of/thought were focused on the actions of the higher-ranking employee; however, Barnard stressed that, in order to encourage a solid communication system, everyone had an equal part to  play. In Barnard's view, the notion of authority is meaningless without a subordinate who responds accordingly. Therefore, it is the subordinate who determines the relationship, not the manager. 

    Another management tool that Barnard stressed, which is still applicable today, is found in his theory on incentives. He postulates that managers can use both economic incentives and persuasion to achieve their goal. Surprisingly, especially to those who value tangible rewards, his conviction is that persuasion is more powerful than material incentives. Barnard stresses that, despite the generic assumption, many employees would be delighted with nonmaterial rewards such as occasions for distinction, a pleasurable work atmosphere, and self-pride for one's labor. A study of today's most profitable companies would likely reveal that they employ much of Barnard's advice. 

The author of the passage's attitude toward Chester Barnard's theories is best described as one of ____.

The author of the passage's attitude toward Chester Barnard's theories is best described as one of ____.

  1. cautious endorsement

  2. respectful appreciation

  3. guarded disbelief

  4. wholehearted disapproval

  5. fanatical promotion

Iklan

B. Syamsul

Master Teacher

Mahasiswa/Alumni Universitas PGRI Ronggolawe Tuban

Jawaban terverifikasi

Jawaban

jawaban yang benar adalah B.

jawaban yang benar adalah B.

Iklan

Pembahasan

Jawaban untuk soal iniadalah B. Soal menanyakan tentang pandangan penulis akan teori - teori Bernard. Jawaban dari pertanyaan ini dapat ditemukan pada paragraf pertama khususnya pada kalimat yang berbunyi, "While Chester Barnards assertions about management proved unconventional for the 1900s, they are sage guidelines that still remain relevant today" yang artinya "Sementara pernyataan Chester Barnard tentang manajemen terbukti tidak konvensional untuk tahun 1900-an, mereka adalah pedoman bijak yang masih tetap relevan saat ini". Pernyataan di atas menunjukkan bahwa penulis memberikan penghargaan akan teori - teori Barnard dan opsi yang memiliki kesamaan atau kedekatan makna dengan pernyataaan tersebut adalah opsi yang berbunyi, "Respectful appreciation" yang artinya "Apresiasi rasa hormat". Jadi, jawaban yang benar adalah B.

Jawaban untuk soal ini adalah B.

Soal menanyakan tentang pandangan penulis akan teori - teori Bernard.

Jawaban dari pertanyaan ini dapat ditemukan pada paragraf pertama khususnya pada kalimat yang berbunyi,"While Chester Barnards assertions about management proved unconventional for the 1900s, they are sage guidelines that still remain relevant today" yang artinya "Sementara pernyataan Chester Barnard tentang manajemen terbukti tidak konvensional untuk tahun 1900-an, mereka adalah pedoman bijak yang masih tetap relevan saat ini". 

Pernyataan di atas menunjukkan bahwa penulis memberikan penghargaan akan teori - teori Barnard dan opsi yang memiliki kesamaan atau kedekatan makna dengan pernyataaan tersebut adalah opsi yang berbunyi,"Respectful appreciation" yang artinya "Apresiasi rasa hormat".

Jadi, jawaban yang benar adalah B.

Konsep Kilat General Information (NEW!)

Bedah Tipe Soal General Information (NEW!)

Konsep Kilat Specific Information (NEW!)

Bedah Tipe Soal Specific Information (NEW!)

Konsep Kilat Implied Information (NEW!)

Perdalam pemahamanmu bersama Master Teacher
di sesi Live Teaching, GRATIS!

29

Iklan

Iklan

Pertanyaan serupa

The author's attitude towards the topic in the passage is ....

243

0.0

Jawaban terverifikasi

Iklan

Iklan

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Fitur Roboguru

Topik Roboguru

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

081578200000

Email info@ruangguru.com

info@ruangguru.com

Contact 02140008000

02140008000

Ikuti Kami

©2023 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia