Roboguru

Sand and Stone Ikhwan and Arif were walking through the dessert. During some point of the journey, they had an argument and Ikhwan slapped Arif in the face. Arif was hurt, but he said nothing and wrote in the sand: “TODAY MY BEST FRIEND SLAPPED ME IN THE FACE” They kept on walking and finally found an oasis, They decided to take a bath. Suddenly, Arif slipped on moss, hit his head and started drowning, but Ikhwan saved him. After Arif gained his consciousness, he carved on a stone “TODAY MY BEST FRIEND SAVED MY LIFE”. Ikhwan asked Arif, “After I hurt you, you wrote in the sand and now, you carved it on a stone, why?” Arif replied, “when someone hurts us, we should write it down in sand where winds of forgiveness would blow it away and when someone does something good for us, we must engrave it in stone where no wind can ever erase it”.   What can you learn from the text above?

Pertanyaan

Sand and Stone

Ikhwan and Arif were walking through the dessert. During some point of the journey, they had an argument and Ikhwan slapped Arif in the face. Arif was hurt, but he said nothing and wrote in the sand: “TODAY MY BEST FRIEND SLAPPED ME IN THE FACE”

They kept on walking and finally found an oasis, They decided to take a bath. Suddenly, Arif slipped on moss, hit his head and started drowning, but Ikhwan saved him. After Arif gained his consciousness, he carved on a stone “TODAY MY BEST FRIEND SAVED MY LIFE”.

Ikhwan asked Arif, “After I hurt you, you wrote in the sand and now, you carved it on a stone, why?”

Arif replied, “when someone hurts us, we should write it down in sand where winds of forgiveness would blow it away and when someone does something good for us, we must engrave it in stone where no wind can ever erase it”.

 

What can you learn from the text above?

  1. Forgive people and remember one's kindness

  2. Learn to carve your benefits in stone

  3. Learn to write your hurts in the sand

  4. Do everything well for everyone

Pembahasan Soal:

Pelajaran yang dapat dipetik dari bacaan di atas adalah kita harus memakan orang lain dan mengingat kebaikannya. Jawaban B dan C salah karena makna keduannya berlawanan dengan isi bacaan. Sedangkan jawaban D salah karena kurang sesuai dengan isi bacaan tersebut.

Pembahasan terverifikasi oleh Roboguru

Terakhir diupdate 21 Desember 2020

Ruangguru

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Produk Ruangguru

Produk Lainnya

Hubungi Kami

Ikuti Kami

©2021 Ruangguru. All Rights Reserved