Iklan

Pertanyaan

Read the text carefully and answer the question below! One day, a father and his son went to the kite flying festival. The young son was very happy seeing the colorful kites. He asked his father to get him a kite and a thread with a roller, so he can fly a kite too. Thus, the father went to the shopand purchased kites and a roll of thread for his son. His son started to fly the kite. After a while, the son said, “Father, it seems that the roller is holding up the kite from flying higher. If we break it, the kite will be free and will go flying even higher. Can we break it?” Then, the father cut the thread from the roller. The kite started to go a little higher. That made the son very happy. But then, slowly, the kite fell down on the roof of an old building. The young son was surprised to see this. He cut the kite loose of its thread, so it could fly higher, but instead, it fell down. The Father explained, “The roller was not holding the kite from going higher. It was helping the kite stay higher. When we cut the thread, it fell down without the support you were providing to the kite through the roller.” The son realized his mistake. “ … purchased kites and a roll of thread ….” (Paragraph 1) The underlined word is synonymous with ….

Read the text carefully and answer the question below!


    One day, a father and his son went to the kite flying festival. The young son was very happy seeing the colorful kites. He asked his father to get him a kite and a thread with a roller, so he can fly a kite too. Thus, the father went to the shop and purchased kites and a roll of thread for his son.

    His son started to fly the kite. After a while, the son said, “Father, it seems that the roller is holding up the kite from flying higher.  If we break it, the kite will be free and will go flying even higher. Can we break it?” Then, the father cut the thread from the roller. The kite started to go a little higher. That made the son very happy.

    But then, slowly, the kite fell down on the roof of an old building. The young son was surprised to see this. He cut the kite loose of its thread, so it could fly higher, but instead, it fell down. 

    The Father explained, “The roller was not holding the kite from going higher. It was helping the kite stay higher. When we cut the thread, it fell down without the support you were providing to the kite through the roller.” The son realized his mistake.


“ … purchased kites and a roll of thread ….” (Paragraph 1)

The underlined word is synonymous with ….space 

  1. tookspace 

  2. barteredspace 

  3. borrowedspace 

  4. foundspace 

  5. boughtspace 

Ikuti Tryout SNBT & Menangkan E-Wallet 100rb

Habis dalam

00

:

18

:

11

:

59

Klaim

Iklan

A. Mufida

Master Teacher

Jawaban terverifikasi

Jawaban

pilihan jawaban yang tepat adalah E.

pilihan jawaban yang tepat adalah E.space space  

Pembahasan

Pada paragraf pertama, si anak menginginkan sebuah layangan beserta benangnya. Kemudian, si ayah pun pergi ke toko dan purchased benda-benda tersebut. Dari situ dapat kita ketahui bahwa kata purchased artinya "membeli" sehingga sinonim yang tepat adalah bought yang merupakan verb 2 dari buy . Kata took artinya "mengambil", bartered artinya "barter", borrowed artinya "meminjam", dan found artinya "menemukan". Jadi, pilihan jawaban yang tepat adalah E.

Pada paragraf pertama, si anak menginginkan sebuah layangan beserta benangnya. Kemudian, si ayah pun pergi ke toko dan purchased benda-benda tersebut. Dari situ dapat kita ketahui bahwa kata purchased artinya "membeli" sehingga sinonim yang tepat adalah bought yang merupakan verb 2 dari buy.

Kata took artinya "mengambil", bartered artinya "barter", borrowed artinya "meminjam", dan found artinya "menemukan".

Jadi, pilihan jawaban yang tepat adalah E.space space  

Perdalam pemahamanmu bersama Master Teacher
di sesi Live Teaching, GRATIS!

1

Iklan

Pertanyaan serupa

Read the text, then choose the best choice to each questions! “ all men in the village fetched thick stick...” The word “fetched” has a similar meaning to...

1

0.0

Jawaban terverifikasi

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

+62 815-7441-0000

Email info@ruangguru.com

[email protected]

Contact 02130930000

02130930000

Ikuti Kami

©2025 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia