Iklan

Pertanyaan

Read the text below and decide which answer best fit according to the text! Do you agree that music is important in our life? Yes I do, music has certain role completing our day to day activities. Here are some reasons why music is heard everywhere and anywhere. Music is a way to express feelings. When we fall in love, the kind of music we’d listen to would be all about love. When we’re sad, we would go for music that is melancholic in nature and immerse ourselves in the sadness. When we’re happy, we’d choose songs with happy tunes too. Song can help to memorize the last experiences. A favorite song is a powerful documentary. People with Alzheimer which are impaired the brain would remember details about songs they were familiar with. For example, an elderly woman who couldn’t even remember her husband’s name would remember the details of her favorite song, when it was played, how it made her feel and things about the song that made it especially memorable for her. Further, music can unite people for a cause and changes the world. A song with good lyric and striking deep chord can stimulate the universal feeling of all people. We can see it in the case of the famous and legendary Michael Jackson’s Heal the World. It can arouse humanism of a lot people in this world. So what would the world be like without music? It would be lonely. "People with Alzheimer which are impaired the brain would remember details about songs they were familiar with." The underlined word means ____

Read the text below and decide which answer best fit according to the text!
 

    Do you agree that music is important in our life? Yes I do, music has certain role completing our day to day activities. Here are some reasons why music is heard everywhere and anywhere.

    Music is a way to express feelings. When we fall in love, the kind of music we’d listen to would be all about love. When we’re sad, we would go for music that is melancholic in nature and immerse ourselves in the sadness. When we’re happy, we’d choose songs with happy tunes too.

    Song can help to memorize the last experiences. A favorite song is a powerful documentary. People with Alzheimer which are impaired the brain would remember details about songs they were familiar with. For example, an elderly woman who couldn’t even remember her husband’s name would remember the details of her favorite song, when it was played, how it made her feel and things about the song that made it especially memorable for her. Further, music can unite people for a cause and changes the world. A song with good lyric and striking deep chord can stimulate the universal feeling of all people. We can see it in the case of the famous and legendary Michael Jackson’s Heal the World. It can arouse humanism of a lot people in this world. So what would the world be like without music? It would be lonely.

 

"People with Alzheimer which are impaired the brain would remember details about songs they were familiar with."

The underlined word means ____

  1. restored

  2. repaired

  3. weakened

  4. overcome

  5. collapse

Ikuti Tryout SNBT & Menangkan E-Wallet 100rb

Habis dalam

01

:

17

:

27

:

33

Klaim

Iklan

D. Danti

Master Teacher

Jawaban terverifikasi

Jawaban

jawaban yang benar adalah B.

jawaban yang benar adalah B.

Pembahasan

Kata "impaired" berarti menunjukan sebuah kemampuan yangmelemah atau menurun. Kata yang memiliki makna yang mendekati adalah C. weakened . Pilihan jawaban A dan B memiliki makna yang berlawanan dengan kata "impaired", yaitu "memulihkan"atau "memperbaiki". Pilihan D berarti "mengatasi masalah", sedangkan E memiliki makna "kehancuran"atau "kerusakan". Jadi, jawaban yang benar adalah B.

Kata "impaired" berarti menunjukan sebuah kemampuan yang melemah atau menurun. Kata yang memiliki makna yang mendekati adalah C. weakened. Pilihan jawaban A dan B memiliki makna yang berlawanan dengan kata "impaired", yaitu "memulihkan" atau "memperbaiki". Pilihan D berarti "mengatasi masalah", sedangkan E memiliki makna "kehancuran" atau "kerusakan".

Jadi, jawaban yang benar adalah B.

Perdalam pemahamanmu bersama Master Teacher
di sesi Live Teaching, GRATIS!

1

Iklan

Pertanyaan serupa

Read the text below and decide which answer best fit according to the text! Do you agree that music is important in our life? Yes I do, music has certain role completing our day to day activities. ...

1

1.0

Jawaban terverifikasi

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

+62 815-7441-0000

Email info@ruangguru.com

[email protected]

Contact 02130930000

02130930000

Ikuti Kami

©2025 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia