Roboguru

Read the text and answer the questions.   Although zebras are closely associated with donkeys and horses, their striped body makes them different and special compared to other horses and donkeys. These fatures help them be camouflaged in the wild. Zebras eat a variety of grasses. That is why zebras are herbivorous. They are also known to eat leaves, bark, shrubs, and herbs. Zebras live in large groups, so they are known as social animals. One group of zebras consists of up to six mares and their young. Sometimes, a group of horses comes to join the group temporarily. They can gather up to 30 members in each group. When zebras are in groups, they sleep standing up. If they spot a predator, they will bark or neigh out loud to give the others a warning.    In which paragraph can you find zebras' diet?

Pertanyaan

 Read the text and answer the questions.
 

Although zebras are closely associated with donkeys and horses, their striped body makes them different and special compared to other horses and donkeys. These fatures help them be camouflaged in the wild.
Zebras eat a variety of grasses. That is why zebras are herbivorous. They are also known to eat leaves, bark, shrubs, and herbs.
Zebras live in large groups, so they are known as social animals. One group of zebras consists of up to six mares and their young. Sometimes, a group of horses comes to join the group temporarily. They can gather up to 30 members in each group. When zebras are in groups, they sleep standing up. If they spot a predator, they will bark or neigh out loud to give the others a warning.
 

 In which paragraph can you find zebras' diet?undefined 

Pembahasan:

Soal dapat diartikan "Di paragraf mana kalian dapat menemukan tentang pola makan zebra?"

Kita dapat menemukan petunjuk jawaban dari soal tersebut pada paragraf yang membahas pola makan zebra yaitu paragraf 2. Pada paragraf 2 disebutkan bahwa, "Zebras eat a variety of grasses. That is why zebras are herbivorous. They are also known to eat leaves, bark, shrubs, and herbs."

Soal di atas merupakan pertanyaan essay. Untuk menjawab soal macam ini kita dapat mengutip langsung dari paragraf yang berhubungan dengan soal. Contohnya untuk menjawab pertanyaan di atas kita dapat menuliskan, "Zebras are herbivours that eat a variety of grasses. They also eat leaves, bark, shrubs, and herbs."

Dengan demikian jawaban, dari pertanyaan di atas adalah "Zebras are herbivours that eat a variety of grasses. They also eat leaves, bark, shrubs, and herbs."undefined 

Jawaban terverifikasi

Dijawab oleh:

N. Hariri

Mahasiswa/Alumni Universitas Negeri Malang

Terakhir diupdate 05 Oktober 2021

Roboguru sudah bisa jawab 91.4% pertanyaan dengan benar

Tapi Roboguru masih mau belajar. Menurut kamu pembahasan kali ini sudah membantu, belum?

Membantu

Kurang Membantu

Apakah pembahasan ini membantu?

Belum menemukan yang kamu cari?

Post pertanyaanmu ke Tanya Jawab, yuk

Mau Bertanya

Pertanyaan serupa

From the first paragraph, we know that ...

0

Roboguru

What is the writer's intention to write the text?

0

Roboguru

What moral lesson that you can get from the text?

0

Roboguru

What happens to the animal when a leech swells and blocks its windpipe?

0

Roboguru

The ____ has bright rings around it.

0

Roboguru

Roboguru sudah bisa jawab 91.4% pertanyaan dengan benar

Tapi Roboguru masih mau belajar. Menurut kamu pembahasan kali ini sudah membantu, belum?

Membantu

Kurang Membantu

Apakah pembahasan ini membantu?

Belum menemukan yang kamu cari?

Post pertanyaanmu ke Tanya Jawab, yuk

Mau Bertanya

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Produk Ruangguru

Produk Lainnya

Hubungi Kami

Ikuti Kami

©2021 Ruangguru. All Rights Reserved