Iklan

Pertanyaan

Read the text and answer the question! The Eka Karya Botanical Garden is a unique place to visit in Bali. There, visitor can stroll through cool and tranquil gardens, visit temples and traditional Balinese buildings, and learn about Balinese botany and traditional. The gardens combine scientific and conservation goals in a cool, mountainous setting; with adjacent forest and lakes, wildlife such as birds and monkeys, and the attractive landscaping all joined in harmony. Witha rich collection of 1,187 species, the Eka Karya Botanical Garden is not only a forerunner in conserving Indonesia’s flora, but also one of the most beautiful gardens of its kind in the world The primary task of the Botanical Garden is to conduct research, inventory and protect Indonesian plant species, native to moist upland areas, particularly from eastern Indonesia, also to provide useful scientific service and to increase public appreciation for conservation. From the text, we can see that …

Read the text and answer the question!


    The Eka Karya Botanical Garden is a unique place to visit in Bali. There, visitor can stroll through cool and tranquil gardens, visit temples and traditional Balinese buildings, and learn about Balinese botany and traditional. The gardens combine scientific and conservation goals in a cool, mountainous setting; with adjacent forest and lakes, wildlife such as birds and monkeys, and the attractive landscaping all joined in harmony. With a rich collection of 1,187 species, the Eka Karya Botanical Garden is not only a forerunner in conserving Indonesia’s flora, but also one of the most beautiful gardens of its kind in the world

    The primary task of the Botanical Garden is to conduct research, inventory and protect Indonesian plant species, native to moist upland areas, particularly from eastern Indonesia, also to provide useful scientific service and to increase public appreciation for conservation.


From the text, we can see that … 

  1. The Eka Karya Botanical Garden is a unique place for it combines conservation and agriculture.

  2. The visitors have to get a permission from the authority before entering the garden.undefined 

  3. Indonesia’s government invested a lot on the Eka Karya Botanical Garden.undefined 

  4. Eastern people of Indonesia have been protecting the Eka Karya Botanical Garden.undefined 

  5. The garden is a home for more than a thousand species.undefined 

Ikuti Tryout SNBT & Menangkan E-Wallet 100rb

Habis dalam

02

:

10

:

55

:

49

Klaim

Iklan

A. Mufida

Master Teacher

Jawaban terverifikasi

Jawaban

pilihan jawaban yang tepat adalah E.

pilihan jawaban yang tepat adalah E.undefined 

Pembahasan

Pilihan jawabanyang tepat adalah E karena pada akhir paragraf pertama disebutkan: “ With a rich collection of 1,187 species, the Eka Karya Botanical Garden is not only a forerunner in conserving Indonesia’s flora… ” Atau dengan kata lain, kebun raya Eka Karya adalah rumah bagi lebih dari seribu macam spesies. Dengan demikian, pilihan jawaban yang tepat adalah E.

Pilihan jawaban yang tepat adalah E karena pada akhir paragraf pertama disebutkan: “With a rich collection of 1,187 species, the Eka Karya Botanical Garden is not only a forerunner in conserving Indonesia’s flora…

Atau dengan kata lain, kebun raya Eka Karya adalah rumah bagi lebih dari seribu macam spesies.

Dengan demikian, pilihan jawaban yang tepat adalah E.undefined 

Perdalam pemahamanmu bersama Master Teacher
di sesi Live Teaching, GRATIS!

1

Iklan

Pertanyaan serupa

The text is for answer the question below. The Eka Karya Botanical Garden is a unique place to visit in Bali. There, visitor can stroll through cool and tranquil gardens, visit temples and tradit...

45

0.0

Jawaban terverifikasi

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

+62 815-7441-0000

Email info@ruangguru.com

[email protected]

Contact 02130930000

02130930000

Ikuti Kami

©2025 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia