Iklan

Pertanyaan

Read the text and answer the question! A skateboard is a board with four wheels put on under it. It is used to go skateboarding. The first skateboards were a piece of wood with roller skates attached to it. As more skateboards were made, more people liked the new sport. The sport began to grow into what we know now. Skateboarding is a popular sport with many younger riders. Young people sometimes skateboard on the street. There are many different types of skateboards like stunt skateboards, penny skateboards, longboards, shortboards and more. The longboard, a common different kind of skateboard, has a longer deck. This is mostly ridden down hills or by the beach. Longboard 'dancing' and 'freestyle' are also becoming more popular styles, in which the rider utilises skateboard-like motions and steps up and down the board, generally in a fluid manner. What is the main idea of the second paragraph?

Read the text and answer the question!


    A skateboard is a board with four wheels put on under it. It is used to go skateboarding. The first skateboards were a piece of wood with roller skates attached to it. As more skateboards were made, more people liked the new sport. The sport began to grow into what we know now. Skateboarding is a popular sport with many younger riders. Young people sometimes skateboard on the street. There are many different types of skateboards like stunt skateboards, penny skateboards, longboards, shortboards and more.

    The longboard, a common different kind of skateboard, has a longer deck. This is mostly ridden down hills or by the beach. Longboard 'dancing' and 'freestyle' are also becoming more popular styles, in which the rider utilises skateboard-like motions and steps up and down the board, generally in a fluid manner.


What is the main idea of the second paragraph?   

  1. A type of skateboardspace 

  2. Parts of a longboardspace 

  3. How to ride a longboardspace 

  4. Places to ride a longboardspace 

  5. The difference between skateboard and longboardspace 

Ikuti Tryout SNBT & Menangkan E-Wallet 100rb

Habis dalam

02

:

00

:

35

:

38

Klaim

Iklan

D. Yaniar

Master Teacher

Mahasiswa/Alumni UIN Syarif Hidayatullah Jakarta

Jawaban terverifikasi

Jawaban

pilihan jawaban yang tepat adalah A.

pilihan jawaban yang tepat adalah A.

Pembahasan

Paragraf kedua secara umum menginformasikan tentang jenis lain dari skateboard , yaitu longboard . Hal tersebut dapat dilihat dari pikiran utamanya, yaitu “The longboard, a common different kind of skateboard, has a longer deck.”. Pilihan jawaban B tidak tepat karena informasinya tidak terdapat pada teks. Pilihan jawaban C, D, dan E tidak tepat karena merupakan informasi spesifik sehingga tidak dapat menggambarkan keseluruhan isi paragraf. Jadi, pilihan jawaban yang tepat adalah A.

Paragraf kedua secara umum menginformasikan tentang jenis lain dari skateboard, yaitu longboard. Hal tersebut dapat dilihat dari pikiran utamanya, yaitu “The longboard, a common different kind of skateboard, has a longer deck.”.

Pilihan jawaban B tidak tepat karena informasinya tidak terdapat pada teks.

Pilihan jawaban C, D, dan E tidak tepat karena merupakan informasi spesifik sehingga tidak dapat menggambarkan keseluruhan isi paragraf. undefined  

Jadi, pilihan jawaban yang tepat adalah A.

Perdalam pemahamanmu bersama Master Teacher
di sesi Live Teaching, GRATIS!

1

Iklan

Pertanyaan serupa

Read the text carefully and answer the following questions! What does paragraph 3 tell us about?

1

0.0

Jawaban terverifikasi

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

+62 815-7441-0000

Email info@ruangguru.com

[email protected]

Contact 02130930000

02130930000

Ikuti Kami

©2025 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia