RoboguruRoboguru
SD

Read the passage below and identify its clauses! To understand how the bacteria species might be influencing food allergy susceptibility, the team also looked at immunological changes, both in the human infants and in mice. They found that the Clostridiales and Bacteroidetes consortia targeted two important immunological pathways and stimulated specific regulatory T cells, a class of cells that modulate the immune system, changing their profile to promote tolerant responses instead of allergic responses. These effects were found both in the pre-clinical models and in human infants. "When you can get down to a mechanistic understanding of what microbes, microbial products, and targets on the patient side are involved, not only are you doing great science, but it also opens up the opportunity for finding a better therapeutic and a better diagnostic approach to disease. With food allergies, this has given us a credible therapeutic that we can now take forward for patient care," said Bry. The correct statement about the clauses contained in the text is …

Pertanyaan

Read the passage below and identify its clauses!


To understand how the bacteria species might be influencing food allergy susceptibility, the team also looked at immunological changes, both in the human infants and in mice. They found that the Clostridiales and Bacteroidetes consortia targeted two important immunological pathways and stimulated specific regulatory T cells, a class of cells that modulate the immune system, changing their profile to promote tolerant responses instead of allergic responses. These effects were found both in the pre-clinical models and in human infants.

"When you can get down to a mechanistic understanding of what microbes, microbial products, and targets on the patient side are involved, not only are you doing great science, but it also opens up the opportunity for finding a better therapeutic and a better diagnostic approach to disease. With food allergies, this has given us a credible therapeutic that we can now take forward for patient care," said Bry.


The correct statement about the clauses contained in the text is …space 

  1. There is no dependent clause in the second paragraph.space 

  2. There are two noun clauses and an adjective clause in the first paragraph.space 

  3. The last sentence of the first paragraph consists of two independent clauses combined by using “and”.space 

  4. “When” in the second paragraph is used to form a noun clause that functions as the subject of the sentence.space 

  5. “That modulate the immune system” in the first paragraph and “that we can now take forward for patient care” in the last paragraph are noun clauses.space 

N. Supriyaningsih

Master Teacher

Jawaban terverifikasi

Pembahasan

“When you can get down to a mechanistic understanding…” adalah adverbial clause bukan noun clause. Adverbial clause tergolong ke dalam dependent clause. Dengan demikian, pilihan A dan D salah.

“how the bacteria species might…” dan “that the Clostridiales and Bacteroidetes…” adalah noun clause yang muncul setelah kata kerja “understand” dan “found”. Klausa “that modulate the immune system…” menjelaskan kata benda “cells”, dan “that we can now take forward for patient care” menjelaskan kata benda “therapeutic”, maka keduanya digolongkan adjective clause. Jadi, pilihan E salah.

Subjek utama kalimat terakhir paragraf pertama adalah “The effects”, dan predikatnya adalah “were found” . Dua buah objek ("in the pre-clinical models" dan "in human infants") dihubungkan oleh “and”. Karena subjek dan predikatnya hanya ada masing-masing 1, klausa tersebut dihitung satu klausa dan digolongkan sebagai independent clause. Jadi, pilihan C salah.

Sesuai dengan analisa tersebut, jawaban yang benar adalah B.space 

17

0.0 (0 rating)

Pertanyaan serupa

Read the following passage and identify the kinds of clauses! If it is passed, the sexual violence bill would bring help to survivors and their families. Article 39, for example, says that the govern...

13

0.0

Jawaban terverifikasi

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Produk Lainnya

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

081578200000

Email info@ruangguru.com

info@ruangguru.com

Contact 02140008000

02140008000

Ikuti Kami

©2022 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia