Pertanyaan

Read the following texts involving the use of even though, although and though and answer the following questions. Text 1. You Keep Them Safe, so They Can Survive Even though it is difficult, with your help and support, we can keep rhinos, Mrican elephants, mountain gorillas and Amur tigers safe. Over the past 50 years, supporters have helped WWF and our partners bringthem back from the brink of extinction although it is not a simple problem. We have achieved important policy wins, such as helping get the global moratorium on commercial whaling and controlling trade in endangered species like tigers. In 2010, WWF supporters played a key role in securing a commitment from the 13 tiger range countries to work together to double wild tiger numbers by 2022. At last, the world is working together to save the tiger and WWF supporters were a key part of that. You can play a vital role in ensuring that we will continue to live in a world in which animals like polar bears, orangutans, pandas, tigers, and black-flanked rock wallabies survive and thrive. ("You Keep Them Safe ... so They Can Survive," n.d.) Reading for detailed information 1) Is saving the endangered species easy? Underline the statement to support your answer. 2) According to the text, mention WWF achievements up to the present.

Read the following texts involving the use of even though, although and though and answer the following questions. 

Text 1.

You Keep Them Safe, so They Can Survive
 

 
 

    Even though it is difficult, with your help and support, we can keep rhinos, Mrican elephants, mountain gorillas and Amur tigers safe. Over the past 50 years, supporters have helped WWF and our partners bring them back from the brink of extinction although it is not a simple problem.
    We have achieved important policy wins, such as helping get the global moratorium on commercial whaling and controlling trade in endangered species like tigers. In 2010, WWF supporters played a key role in securing a commitment from the 13 tiger range countries to work together to double wild tiger numbers by 2022. At last, the world is working together to save the tiger and WWF supporters were a key part of that. You can play a vital role in ensuring that we will continue to live in a world in which animals like polar bears, orangutans, pandas, tigers, and black-flanked rock wallabies survive and thrive. 

("You Keep Them Safe ... so They Can Survive," n.d.)

 Reading for detailed information
    1) Is saving the endangered species easy? Underline the statement to support your answer.
    2) According to the text, mention WWF achievements up to the present.

F. Aulia

Master Teacher

Mahasiswa/Alumni Universitas Indonesia

Jawaban terverifikasi

Jawaban

jawaban yang benar adalah:

jawaban yang benar adalah:

Pembahasan

Pembahasan

Soal tersebut menanyakan dua hal, yaitu: Apakah menyelamatkan spesies yang terancam mudah gampang? Garisbawahi pernyataan yang mendukung jawabanmu. Berdasarkan teks, sebutkan pencapaian WWF hingga saat ini. Jawaban dari pertanyaan pertama dapat ditemukan di kalimat kedua paragraf pertama yang berbunyi " Over past 50 years, supporters have helped WWF and our partners bring them back from the brink of extinction although it is not a simple problem " (Selama 50 tahun terakhir, para relawan telah membantu WWF dan rekan mereka dalam melindungi hewan yang terancam punah walaupun hal tersebut bukanlah hal yang mudah). Oleh karena itu, jawaban dari pertanyaan pertama adalah " No, it is not easy , as can be seen in the statement ' Over past 50 years, supporters have helped WWF and our partners bring them back from the brink of extinction although it is not a simple problem .'" Jawaban dari pertanyaan kedua dapat ditemukan di paragraf kedua, antara lain pada kalimat: WWF, together with its supporters, has managed to bring rhinos, Mrican elephants, mountain gorillas and Amur tiger back from the brink of extinction. (WWF bersama para pendukungnya berhasil menyelamatkan badak, gajah Mrican, gorila pegunungan dan harimau Amur dari ambang kepunahan). WWF and its supporters have achieved important policy wins, such as helping get the global moratorium on commercial whaling and controlling trade in endangered species like tigers . (WWF dan pendukungnya telah menggolkan berbagai kebijakan penting, seperti dikeluarkannyamoratorium global untuk perburuan paus komersial dan pengendalian perdagangan spesies yang terancam punah seperti harimau). In 2010, WWF supporters played a key role in securing a commitment from the 13 tiger range countries to work together to double wild tiger number by 2022 . ( Pada tahun 2010, pendukung WWF memainkan peran kunci dalam memastikan komitmen dari 13 negara yang memiliki habitat harimau untuk bekerja sama menggandakan jumlah harimau liar pada tahun 2022). Oleh karena itu, jawaban dari pertanyaan kedua adalah " WWF achievements up to the present arebringing rhinos, Mrican elephants, mountain gorillas and Amur tiger back from the brink of extinction,helping get the global moratorium on commercial whaling and controlling trade in endangered species like tigers, andsecuring a commitment from the 13 tiger range countries to work together to double wild tiger number by 2022 ." Jadi, jawaban yang benar adalah: "No, it is not easy, as can be seen in the statement 'Over past 50 years, supporters have helped WWF and our partners bring them back from the brink of extinction although it is not a simple problem.'" "WWF achievements up to the present are bringing rhinos, Mrican elephants, mountain gorillas and Amur tiger back from the brink of extinction, helping get the global moratorium on commercial whaling and controlling trade in endangered species like tigers, and securing a commitment from the 13 tiger range countries to work together to double wild tiger number by 2022."

Soal tersebut menanyakan dua hal, yaitu:

  1. Apakah menyelamatkan spesies yang terancam mudah gampang? Garisbawahi pernyataan yang mendukung jawabanmu.
  2. Berdasarkan teks, sebutkan pencapaian WWF hingga saat ini.

Jawaban dari pertanyaan pertama dapat ditemukan di kalimat kedua paragraf pertama yang berbunyi "Over past 50 years, supporters have helped WWF and our partners bring them back from the brink of extinction although it is not a simple problem" (Selama 50 tahun terakhir, para relawan telah membantu WWF dan rekan mereka dalam melindungi hewan yang terancam punah walaupun hal tersebut bukanlah hal yang mudah). 

Oleh karena itu, jawaban dari pertanyaan pertama adalah "No, it is not easy, as can be seen in the statement 'Over past 50 years, supporters have helped WWF and our partners bring them back from the brink of extinction although it is not a simple problem.'"

Jawaban dari pertanyaan kedua dapat ditemukan di paragraf kedua, antara lain pada kalimat:

  • WWF, together with its supporters, has managed to bring rhinos, Mrican elephants, mountain gorillas and Amur tiger back from the brink of extinction. (WWF bersama para pendukungnya berhasil menyelamatkan badak, gajah Mrican, gorila pegunungan dan harimau Amur dari ambang kepunahan).
  • WWF and its supporters have achieved important policy wins, such as helping get the global moratorium on commercial whaling and controlling trade in endangered species like tigers(WWF dan pendukungnya telah menggolkan berbagai kebijakan penting, seperti dikeluarkannya moratorium global untuk perburuan paus komersial dan pengendalian perdagangan spesies yang terancam punah seperti harimau).
  • In 2010, WWF supporters played a key role in securing a commitment from the 13 tiger range countries to work together to double wild tiger number by 2022. (Pada tahun 2010, pendukung WWF memainkan peran kunci dalam memastikan komitmen dari 13 negara yang memiliki habitat harimau untuk bekerja sama menggandakan jumlah harimau liar pada tahun 2022).

Oleh karena itu, jawaban dari pertanyaan kedua adalah "WWF achievements up to the present are bringing rhinos, Mrican elephants, mountain gorillas and Amur tiger back from the brink of extinction, helping get the global moratorium on commercial whaling and controlling trade in endangered species like tigers, and securing a commitment from the 13 tiger range countries to work together to double wild tiger number by 2022."

Jadi, jawaban yang benar adalah:

  1. "No, it is not easy, as can be seen in the statement 'Over past 50 years, supporters have helped WWF and our partners bring them back from the brink of extinction although it is not a simple problem.'"
  2. "WWF achievements up to the present are bringing rhinos, Mrican elephants, mountain gorillas and Amur tiger back from the brink of extinction, helping get the global moratorium on commercial whaling and controlling trade in endangered species like tigers, and securing a commitment from the 13 tiger range countries to work together to double wild tiger number by 2022."

1rb+

4.0 (1 rating)

Iklan

Pertanyaan serupa

Combine the following pairs of sentences using ' although, though or even though'. Read your work aloud, in turns. Examples: People are enjoying the puppet show festival It rains. →...

635

0.0

Jawaban terverifikasi

Iklan

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Fitur Roboguru

Topik Roboguru

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

081578200000

Email info@ruangguru.com

info@ruangguru.com

Contact 02140008000

02140008000

Ikuti Kami

©2022 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia