Iklan

Pertanyaan

Read the following text to answer the question! There have been amazing world-breaking scientific advances. However, the dark cloud on the horizon is the emerging Ebola epidemic in West Africa and the warning undercurrent that comes with it. At the time of writing at least 7,000 people have been infected and half of those have died. It is estimated that the numbers can be doubled or even tripled. Also, because the rates of infection appear to be growing exponentially, tens of thousands, or even millions, might ultimately be affected. To put the scale of the present situation into perspective, since the first recorded case of Ebola in the Democratic Republic of Congo 38 years ago, there have been fewer than 2,500 deaths documented in total. Thus, this single present outbreak is already three times larger than the entire Ebola death toll ever. It is also no longer just an African problem. The West has had its own wake-up call this week as the US and Spain, countries previously regarded as immune to the threat thanks to modern medicine, have reported imported cases of the condition and, despite strict infection-control guidelines and practices, onward transmissions of Ebola on their home soil. What is remarkable though is that, while Ebola is terrifying and dramatic in its impact when it causes an outbreak, it appears to be a relatively easy agent to fight. Experimental vaccines tested so far on animals have been impressively effective. The vaccines protect against even injection of the living Ebola virus. However, because they are at a test stage, these agents, which will be critical if we are to nip outbreak in the bus, are nowhere near ready for mass production. Trials are only now getting underway of human versions of the vaccines in the UK, and the US. “Way too late,” many are saying, to prevent the inevitable. Hence, why is it that, nearly 40 years after Ebola first surfaced, the world finds itself in a state of panic. Now, up to ten thousand people are dead, owing to a bug that is probably preventable thanks to scientific research done decades ago. The answer is that Ebola was regarded as someone else’s problem. It was a tropical disease of low importance and (presumed to be) constrained by geography and climate to a part of the world that held little economic interest to the rest of us. Still, therein lies a salutary lesson because, if even a tiny fraction had been spent 20 years ago to develop an Ebola vaccine, we probably would not be in this position now. The present outbreak is now costing the world in terms of lost productivity, humanitarian aid and human lives lost. It is easy to dismiss tropical diseases as an issue that will not affect the West. However, the present situation is a warning shot across our bows that we ignored at our peril. Paragraph 3 implies that …

Read the following text to answer the question!
 

    There have been amazing world-breaking scientific advances. However, the dark cloud on the horizon is the emerging Ebola epidemic in West Africa and the warning undercurrent that comes with it. At the time of writing at least 7,000 people have been infected and half of those have died. It is estimated that the numbers can be doubled or even tripled. Also, because the rates of infection appear to be growing exponentially, tens of thousands, or even millions, might ultimately be affected.

    To put the scale of the present situation into perspective, since the first recorded case of Ebola in the Democratic Republic of Congo 38 years ago, there have been fewer than 2,500 deaths documented in total. Thus, this single present outbreak is already three times larger than the entire Ebola death toll ever. It is also no longer just an African problem. The West has had its own wake-up call this week as the US and Spain, countries previously regarded as immune to the threat thanks to modern medicine, have reported imported cases of the condition and, despite strict infection-control guidelines and practices, onward transmissions of Ebola on their home soil.

    What is remarkable though is that, while Ebola is terrifying and dramatic in its impact when it causes an outbreak, it appears to be a relatively easy agent to fight. Experimental vaccines tested so far on animals have been impressively effective. The vaccines protect against even injection of the living Ebola virus. However, because they are at a test stage, these agents, which will be critical if we are to nip outbreak in the bus, are nowhere near ready for mass production. Trials are only now getting underway of human versions of the vaccines in the UK, and the US. “Way too late,” many are saying, to prevent the inevitable.

    Hence, why is it that, nearly 40 years after Ebola first surfaced, the world finds itself in a state of panic. Now, up to ten thousand people are dead, owing to a bug that is probably preventable thanks to scientific research done decades ago. The answer is that Ebola was regarded as someone else’s problem. It was a tropical disease of low importance and (presumed to be) constrained by geography and climate to a part of the world that held little economic interest to the rest of us. Still, therein lies a salutary lesson because, if even a tiny fraction had been spent 20 years ago to develop an Ebola vaccine, we probably would not be in this position now. The present outbreak is now costing the world in terms of lost productivity, humanitarian aid and human lives lost. It is easy to dismiss tropical diseases as an issue that will not affect the West. However, the present situation is a warning shot across our bows that we ignored at our peril.


Paragraph 3 implies that …space 

  1. Ebola vaccines are very complex and time-consuming to create.space 

  2. Ebola vaccines should have been tested on humans much earlier.space 

  3. It is inappropriate for Ebola vaccines to be safely tested on humans.space 

  4. The UK, and US are countries that are in urgent needs of Ebola vaccines.space 

  5. Testing Ebola vaccines on animals takes many years before their use on humans.space 

Ikuti Tryout SNBT & Menangkan E-Wallet 100rb

Habis dalam

00

:

19

:

39

:

48

Klaim

Iklan

T. TeachingAssistant.Riri

Master Teacher

Jawaban terverifikasi

Jawaban

pilihan jawaban yang tepat adalah B.

pilihan jawaban yang tepat adalah B.space 

Pembahasan

Soal menanyakan kesimpulan tersirat yang tepat berdasarkan paragraf 3. Pada paragraf 3 dijelaskan bahwa vaksin Ebola sebenarnya sudah diuji coba pada hewan dan hasilnya terbukti efektif. Akan tetapi, vaksin tersebut belum bisa diproduksi secara massal karena masih belum diuji coba pada manusia, sementara penyebaran wabah Ebola terus memburuk, sehingga banyak orang mengatakan “sudah terlambat” untuk mencegah sesuatu yang akan segera terjadi. Jadi, pada paragraf ketiga, penulis menyiratkan bahwa vaksin Ebola ini seharusnya sudah diuji coba kepada manusia lebih awal. Dengan begitu, penyebaran virus Ebola yang semakin meluas bisa dicegah. ( Ebola vaccines should have been tested on humans much earlier. ) Pilihan A (Vaksin Ebola sangat kompleks dan memakan waktu untuk dibuat.) tidak tepat karena tidak ada informasi yang mengidikasikan mengenai hal tersebut. Pilihan C (Tidak pantas jika vaksin Ebola diujikan dengan aman pada manusia.) tidak tepat karena pada paragraf tersebut tidak disebutkan akan bahaya uji coba vaksin pada hewan yang membuat tidak bisa diujikan dengan aman terhadap manusia juga. Pilihan D (Inggris, dan Amerika Serikat adalah negara-negara yang sangat membutuhkan vaksin Ebola.) tidak tepat . Pada paragraf 3 dijelaskan bahwauji coba vaksin Ebola ini sedang dilaksanakan di negarat tersebut, namun tidak dapat disimpulkan bahwa kedua negara tersebut yang membutuhkan vaksinnya. Pilihan E (Pengujian vaksin Ebola pada hewan membutuhkan waktu bertahun-tahun sebelum digunakan pada manusia.) tidak tepat . Ibaratnya, jika pengujian tersebut dilakukan dalam waktu lama sebelum diuji cobakan terhadap manusia, maka virus Ebola akan terus memburuk, semakin meluas dan tak dapat dicegah. Jadi, pilihan jawaban yang tepat adalah B.

Soal menanyakan kesimpulan tersirat yang tepat berdasarkan paragraf 3.

Pada paragraf 3 dijelaskan bahwa vaksin Ebola sebenarnya sudah diuji coba pada hewan dan hasilnya terbukti efektif. Akan tetapi, vaksin tersebut belum bisa diproduksi secara massal karena masih belum diuji coba pada manusia, sementara penyebaran wabah Ebola terus memburuk, sehingga banyak orang mengatakan “sudah terlambat” untuk mencegah sesuatu yang akan segera terjadi. Jadi, pada paragraf ketiga, penulis menyiratkan bahwa vaksin Ebola ini seharusnya sudah diuji coba kepada manusia lebih awal. Dengan begitu, penyebaran virus Ebola yang semakin meluas bisa dicegah. (Ebola vaccines should have been tested on humans much earlier.)

Pilihan A (Vaksin Ebola sangat kompleks dan memakan waktu untuk dibuat.) tidak tepat karena tidak ada informasi yang mengidikasikan mengenai hal tersebut.

Pilihan C (Tidak pantas jika vaksin Ebola diujikan dengan aman pada manusia.) tidak tepat karena pada paragraf tersebut tidak disebutkan akan bahaya uji coba vaksin pada hewan yang membuat tidak bisa diujikan dengan aman terhadap manusia juga.

Pilihan D (Inggris, dan Amerika Serikat adalah negara-negara yang sangat membutuhkan vaksin Ebola.) tidak tepat. Pada paragraf 3 dijelaskan bahwa uji coba vaksin Ebola ini sedang dilaksanakan di negarat tersebut, namun tidak dapat disimpulkan bahwa kedua negara tersebut yang membutuhkan vaksinnya.

Pilihan E (Pengujian vaksin Ebola pada hewan membutuhkan waktu bertahun-tahun sebelum digunakan pada manusia.) tidak tepat. Ibaratnya, jika pengujian tersebut dilakukan dalam waktu lama sebelum diuji cobakan terhadap manusia, maka virus Ebola akan terus memburuk, semakin meluas dan tak dapat dicegah.

Jadi, pilihan jawaban yang tepat adalah B.space 

Perdalam pemahamanmu bersama Master Teacher
di sesi Live Teaching, GRATIS!

1

Iklan

Pertanyaan serupa

The question is based on the following passage. The unmistakable buzz of a bumblebee is one of the quintessential sounds of British summertime. However, this slender sound and faint utterance is ...

2

5.0

Jawaban terverifikasi

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

+62 815-7441-0000

Email info@ruangguru.com

[email protected]

Contact 02130930000

02130930000

Ikuti Kami

©2025 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia