Roboguru
SD

Read the following text to answer questions below.   A Story from the Farm Yard     Two roosters were fighting fiercely to be the king of the farm yard. One finally gained advantage and the other surrendered.     The loosing rooster slunk away and hid itself in a quiet corner. The winner flew up to a high wall, flapped its wings and crowed its victory, as loud as it could.     Suddenly, an eagle came sailing through the air and carried it off, with its talons. The loosing rooster immediately came out its corner and ruled farm yard from then on.   What can we learn from the story?

Pertanyaan

Read the following text to answer questions below.
 

A Story from the Farm Yard

    Two roosters were fighting fiercely to be the king of the farm yard. One finally gained advantage and the other surrendered.

    The loosing rooster slunk away and hid itself in a quiet corner. The winner flew up to a high wall, flapped its wings and crowed its victory, as loud as it could.

    Suddenly, an eagle came sailing through the air and carried it off, with its talons. The loosing rooster immediately came out its corner and ruled farm yard from then on.
 

What can we learn from the story?

  1. There's always a bigger enemy in this life

  2. Your friend can be your enemy

  3. Always grab an opportunity before you

  4. Don't be cocky when we have achieved our goal

W. RF

Master Teacher

Jawaban terverifikasi

Jawaban

jawaban yang tepat adalah pilihan D.

Pembahasan

Teks di atas merupakan salah satu contoh dari Narrative Text. Narative Text adalah suatu jenis teks yang berisi tentang cerita yang memiliki rangkaian kronologis peristiwa. Teks ini bertujuan untuk menghibur dan memberikan pesan moral bagi pembacanya.

Pesan moral yang terdapat pada teks di atas terlihat dalam paragraf kedua dan terakhir yaitu ketika sang ayam jantan pemenang dengan bangganya terbang ke dinding yang tinggi dengan mengepakkan sayapnya dan meneriakkan kemenangannya sekeras mungkin, tetapi tiba-tiba seekor elang datang dari udara menerkam ayam jantan pemenang dengan cakarnya. Berdasarkan hal tersebut dapat disimpulkan bahwa jangan sombong apabila kita meraih suatu kesuksesan karena kita tidak tahu sampai kapan kita akan berada di puncak kesuksesan.

Jadi, jawaban yang tepat adalah pilihan D.

328

4.0 (4 rating)

Vania Eka putri

Makasih ❤️

Pertanyaan serupa

Sand and Stone Ikhwan and Arif were walking through the dessert. During some point of the journey, they had an argument and Ikhwan slapped Arif in the face. Arif was hurt, but he said nothing and wro...

14

0.0

Jawaban terverifikasi

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Produk Lainnya

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

081578200000

Email info@ruangguru.com

info@ruangguru.com

Contact 02140008000

02140008000

Ikuti Kami

©2022 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia