Roboguru

Read the following text aloud. Announcement     In this modem era, gadgets and electronic devices have become an important part of people's lives. Almost all people, young and old, are dependent on gadgets. A person may have more than one gadget and electronic device. Consequently, there is excessive waste related to gadgets and electronic devices, called e-waste. Of course, the excessive e-waste has negative impacts for the environment.     To give you further information about what e-waste is and how to manage it, our school will be holding a seminar about e-waste management, with Mrs. Diah as the keyoote speaker. It will be held at the school hall on Saturday at 1 p.m.     The seminar is not only for students from this school. You only need to pay Rp5,000 to join the seminar, while participants from other. schools should pay Rp10,000. Those who are interested may enroll with Devi (Class X Social Science1), Fariz (Class XI Language1) and Mieke (Class XII Science3). Citra Kustima Principal Read the following words. Make a resume about the explanation and type it using a presentation program. After that, present it before the class and discuss it with your friends. Find the words in the text in Activity 18 which have similar meanings to the following words. appliance =

Pertanyaan

Read the following text aloud.


Announcement

    In this modem era, gadgets and electronic devices have become an important part of people's lives. Almost all people, young and old, are dependent on gadgets. A person may have more than one gadget and electronic device. Consequently, there is excessive waste related to gadgets and electronic devices, called e-waste. Of course, the excessive e-waste has negative impacts for the environment.

    To give you further information about what e-waste is and how to manage it, our school will be holding a seminar about e-waste management, with Mrs. Diah as the keyoote speaker. It will be held at the school hall on Saturday at 1 p.m.

    The seminar is not only for students from this school. You only need to pay Rp5,000 to join the seminar, while participants from other. schools should pay Rp10,000. Those who are interested may enroll with Devi (Class X Social Science1), Fariz (Class XI Language1) and Mieke (Class XII Science3).

Citra Kustima


Principal


Read the following words. Make a resume about the explanation and type it using a presentation program. After that, present it before the class and discuss it with your friends. Find the words in the text in Activity 18 which have similar meanings to the following words.


appliance = 

  1. .... 

Pembahasan Soal:

Dalam soal ini anda diminta untuk menemukan kata-kata dalam teks di atas yang memiliki arti yang sama dengan kata-kata berikut.

Anda harus menemukan kata yang memiliki arti yang sama dengan "appliance". Kata appliance bermakna alat atau perangkat. Dalam teks di atas pada paragraf pertama terdapat kata yang memiliki makna yang sama yaitu "devices" dalam  electronic devices, yang mengacu pada alat-alat elektronik. 

Jadi jawaban yang tepat adalah devices.

Pembahasan terverifikasi oleh Roboguru

Terakhir diupdate 10 Februari 2021

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Produk Ruangguru

Produk Lainnya

Hubungi Kami

Ikuti Kami

©2021 Ruangguru. All Rights Reserved