Iklan

Pertanyaan

Please read the text for number 8 to 10! Do you like to wear a T-shirt? Well, I do. One of my favourite T-shirts is the one that I bought when I was in Senior High School six years ago. At that time, I won a Scrabble competition, and the prize is money. I bought the T-shirt with this money. I like it because it is very comfy. The color of my favourite T-shirt is yellow. It is made of cotton. Right now, the color is not as bright as it used to be, but the picture printed on the front side is still as good as it was. It is a picture of a microphone known as "Elvis Microphone". The color of the picture is gray. The condition of the T-shirt is not as perfect as it was, because right now there are some holes on the T-shirt. One of the biggest hole is located on my back. My sister said that I look like a homeless boy every time I wear this T-shirt. Source: www.jagoanbahasainggris.com Main idea of the second paragraph is….

Please read the text for number 8 to 10!

Do you like to wear a T-shirt? Well, I do. One of my favourite T-shirts is the one that I bought when I was in Senior High School six years ago. At that time, I won a Scrabble competition, and the prize is money. I bought the T-shirt with this money. I like it because it is very comfy.

The color of my favourite T-shirt is yellow. It is made of cotton. Right now, the color is not as bright as it used to be, but the picture printed on the front side is still as good as it was. It is a picture of a microphone known as "Elvis Microphone". The color of the picture is gray. The condition of the T-shirt is not as perfect as it was, because right now there are some holes on the T-shirt. One of the biggest hole is located on my back. My sister said that I look like a homeless boy every time I wear this T-shirt.

Source: www.jagoanbahasainggris.com

Main idea of the second paragraph is….

  1. The writer likes the T-shirt.

  2. Yellow is the color of his favourite T-shirt.

  3. The T-shirt really comfy.

  4. The writer won the competition.

Ikuti Tryout SNBT & Menangkan E-Wallet 100rb

Habis dalam

00

:

23

:

32

:

55

Klaim

Iklan

N. Supriyaningsih

Master Teacher

Jawaban terverifikasi

Pembahasan

Pertanyaan pada soal adalah gagasan utama pada paragraf kedua dari teks. Paragraf kedua menceritakan warna baju dan detail lainnya tentang baju tersebut. Hal ini memiliki kalimat kunci yang terdapat pada awal paragraf dua yaitu “the color of my favourite T-shirt is yellow”. Gagasan utama biasanya terletak pada awal paragraf seperti halnya pada teks. Oleh karena itu jawaban yang benar adalah B.

Pertanyaan pada soal adalah gagasan utama pada paragraf kedua dari teks. Paragraf kedua menceritakan warna baju dan detail lainnya tentang baju tersebut. Hal ini memiliki kalimat kunci yang terdapat pada awal paragraf dua yaitu “the color of my favourite T-shirt is yellow”. Gagasan utama biasanya terletak pada awal paragraf seperti halnya pada teks. Oleh karena itu jawaban yang benar adalah B.

Perdalam pemahamanmu bersama Master Teacher
di sesi Live Teaching, GRATIS!

1

Iklan

Pertanyaan serupa

Please read the text for number 8 to 10! The Eiffel Tower is an iron lattice tower located on the Champ de Mars in Paris. Built in 1889, it has become both a global icon of France and one of the mo...

12

0.0

Jawaban terverifikasi

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

+62 815-7441-0000

Email info@ruangguru.com

[email protected]

Contact 02130930000

02130930000

Ikuti Kami

©2025 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia