Iklan

Iklan

Pertanyaan

Ojek "motorcycle taxi" began appearing in Jakarta after becak was banned in 1994. Ojek service began as a people's initiative to provide an alternative transportation for people who used becak from main roads into housing complexes. There is no government license or control for ojek. By the law, all motorcycle passengers should wear helmet so ojek drivers should have a spare for their passengers to wear. Ojek tends to congregate at t-junctions on main roads and near smaller roads that are not serviced by bus routes. Ladies should have a careful position in taking ojek. Also, if the women wear a dress, they have to sit sidewise on the back of the vehicle. You have to bargain before you get on and ask a local people about the usual price. What is mainly discussed in the text?

     Ojek "motorcycle taxi" began appearing in Jakarta after becak was banned in 1994. Ojek service began as a people's initiative to provide an alternative transportation for people who used becak from main roads into housing complexes.

     There is no government license or control for ojek. By the law, all motorcycle passengers should wear helmet so ojek drivers should have a spare for their passengers to wear. Ojek tends to congregate at t-junctions on main roads and near smaller roads that are not serviced by bus routes.

     Ladies should have a careful position in taking ojek. Also, if the women wear a dress, they have to sit sidewise on the back of the vehicle. You have to bargain before you get on and ask a local people about the usual price.

What is mainly discussed in the text?

  1. Housing complexes.

  2. Motorcycle taxi.

  3. Alternative transportation.

  4. People's initiative.

Iklan

N. Supriyaningsih

Master Teacher

Jawaban terverifikasi

Iklan

Pembahasan

Teks bacaan di atas adalah tentang motorcycle taxi atau taksi motor seperti yang ada di kalimat pertama paragraf pertama. Maka jawaban B adalah jawaban yang tepat.

Teks bacaan di atas adalah tentang motorcycle taxi atau taksi motor seperti yang ada di kalimat pertama paragraf pertama. Maka jawaban B adalah jawaban yang tepat.

Perdalam pemahamanmu bersama Master Teacher
di sesi Live Teaching, GRATIS!

5

Iklan

Iklan

Pertanyaan serupa

The Bangkok Tuk Tuk (pronounced took-took) is probably every visitor's favourite means of transport. They have an undeniable appeal and quality that makes them irresistible to everyone who come to Ban...

1

0.0

Jawaban terverifikasi

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

+62 815-7441-0000

Email info@ruangguru.com

[email protected]

Contact 02140008000

02140008000

Ikuti Kami

©2024 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia